Η Αδράνεια δεν είναι επιλογή

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διεξάγονται στην πιο κρίσιμη και κομβική συγκυρία για το μέλλον μας. Βιώνουμε την ουσιαστική κατάργηση απονομής της δικαιοσύνης, τη συστηματική απαξίωση και συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, τη δαιδαλώδη και ατελέσφορη καθημερινή πρακτική και, προσφάτως, τη μεθοδευμένη μετάλλαξή μας σε διεκπεραιωτές και φοροσυλλέκτες.

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι ο σύγχρονος Δικηγόρος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει αμέτοχος θεατής, όσων επιχειρούνται ερήμην του και σε βάρος του, αλλά να (αντι)δράσει ως Ανεξάρτητος Δημόσιος Λειτουργός και ως Αδέσμευτος Επαγγελματίας, κατέρχομαι ως υποψήφιος Σύμβουλος του Συλλόγου μας με το συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» και επικεφαλής τον εκλεκτό συνάδελφο, Γιάννη Αδαμόπουλο.

Ζητώ την ψήφο σας, για να καταστήσουμε σαφές ότι η κοινωνική ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτουν ταχεία, εύρυθμη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη, την οποία πρωτογενώς μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει το Δικηγορικό Σώμα, ακόμα και με την υποχρεωτική συμμετοχή δικηγόρων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ζητώ την ψήφο σας, για να προασπίσουμε και να διευρύνουμε την έκταση και το είδος της δικηγορικής ύλης.

Ζητώ την ψήφο σας, για να απλοποιήσουμε την καθημερινή πρακτική του μαχόμενου δικηγόρου, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και το είδος δικηγορίας που ασκεί, με έμφαση στη συμμετοχή των Δικηγόρων στη διαμόρφωση των νομοθετημάτων που αφορούν την καθημερινή πρακτική μας, τη διεξαγωγή σεμιναρίων, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, την αποϋλοποίηση των ενσήμων με κυριότερη την κατάργηση επικόλλησης πινακίων σε δίκες εξ αναβολής και κυρίως

Ζητώ την ψήφο σας, γιατί μετά την επικείμενη κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, ο ΔΣΑ οφείλει να εποπτεύει συστηματικά και να αναδεικνύει τυχόν κρούσματα εκμετάλλευσης συναδέλφων από τους εντολείς τους, αλλά και από άλλους συναδέλφους.

Πρεσβεύοντας ότι η επιστημονική ακεραιότητα και η επαγγελματική επιβίωση καθεμίας και καθενός από μας προϋποθέτει την ευημερία του συνόλου, ζητώ την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας στην υποψηφιότητά μου. Στους κοινούς αγώνες για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του Δικηγόρου, την οποία όλοι διακονούμε, δεν περισσεύει κανένας.

 
Σας ευχαριστώ!

Κώστας Παπατσίκης
Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ

«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.