Ημέρα μνήμης και περισυλλογής - Τιμή στους αδικοχαμένους Έλληνες Αξιωματικούς

Παρασκευή, 12/02/2016 - 19:13

Ημέρα μνήμης και περισυλλογής η σημερινή μέρα. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους στην Κίναρο, εκτελώντας το καθήκον τους προς την πατρίδα και υπέρ του Ελληνικού Λαού. Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο  υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος ΕυαγγέλουΟ Ελληνικός λαός πενθεί. Πενθεί και ταυτόχρονα ανησυχεί.

Το τραγικό αυτό γεγονός και η επίδοση ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία, με την οποία αμφισβητήθηκε ευθέως το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας για έρευνα και διάσωση, ανασύρει στη μνήμη μας την τραγωδία στα ΙΜΙΑ, που, δυστυχώς, η Ελληνική πολιτεία φαίνεται ότι έχει λησμονήσει.

Την ίδια στιγμή, η παρατεινόμενη ανθρωπιστική τραγωδία των προσφυγικών ροών αναδεικνύει, εναργέστερα από ποτέ, τα ελλείμματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αλληλεγγύης και επιτείνει την ανάγκη εγρήγορσης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι Δικηγόροι της Ελλάδος, φύσει και θέσει υπερασπιστές των εθνικών μας δικαίων, των συνταγματικών ελευθεριών αλλά και των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, θα εξακολουθήσουν να ανταποκρίνονται στο θεσμικό τους ρόλο. Η προσπάθεια απαξίωσης των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων και των άλλων επιστημονικών φορέων με τον χαρακτηρισμό ως «κίνημα της γραβάτας» εκπορεύονται από τα ίδια κέντρα που στηρίζουν και επιβάλλουν τις μνημονιακές λογικές και εξαρτήσεις και φυσικά τους πρόθυμους εντολοδόχους τους. Από εμάς εξαρτάται να μην ευτελισθεί ο δίκαιος αγώνας μας.

Η οικονομική εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, που μέρα με τη μέρα αυξάνει, καθιστά περισσότερη ευάλωτη την πατρίδα μας και στα εθνικά θέματα. Υπονομεύει πλέον την ίδια την εθνική της ανεξαρτησία, η οποία προ πολλού έχει συρρικνωθεί.

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της, καλεί την κυβέρνηση αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Να προτάξουν το εθνικό συμφέρον, να σφυρηλατήσουν την ενότητα του Ελληνικού λαού και να παραμερίσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες και λογικές που οδηγούν σε εθνικό διχασμό.

 

Λέξεις κλειδιά:

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.