Δήλωση Προέδρου Δ.Σ.Α., Γιάννη Δ. Αδαμόπουλου, για το Κυπριακό "Όχι" στη "Δήμευση" των Καταθέσεων

Τετάρτη, 20/03/2013 - 13:17

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
        Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
            Τηλ. 210-33.98.270, 71

 

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2013

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Α., ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ «ΔΗΜΕΥΣΗ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Κυπρίους αδελφούς μας, οι οποίοι υφίστανται μία πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα οικονομική επίθεση.

Η απόφαση της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων να μην υποκύψει στον ωμό εκβιασμό της γερμανικής κυβέρνησης και των ανά την Ευρώπη δορυφόρων της αποτελεί μία απρόσμενη, ελπιδοφόρο εξέλιξη, όχι μόνο για την Κύπρο, ούτε μόνο για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία αλλά για την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι, εν προκειμένω, δεν διακυβεύεται μόνο το θεμελιώδες δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία και την περιουσία, που καταργείται εκ των πραγμάτων αν ήθελε υποτεθεί ότι νοείται «δήμευση» των τραπεζικών καταθέσεων. Αυτό που διακυβεύεται πρωτίστως είναι η ίδια η τραπεζική πίστη και, κατ’ επέκταση, η οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πέρα από τα «μνημόνια» και τις «τρόικες», που τσακίζουν το ένα ευρωπαϊκό κράτος μετά το άλλο, καθίσταται πλέον πασιφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση, μεθοδεύοντας την εξαθλίωση του ευρωπαϊκού νότου προς ίδιον όφελος, απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είθε το θαρραλέο «όχι» της Κύπρου – μίας μικρής ευρωπαϊκής χώρας, η οποία, αν και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υφίσταται ξένη κατοχή και αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου σε αναπόσπαστο τμήμα της εδαφικής της επικράτειας – να αποτελέσει το έναυσμα που θα αφυπνίσει το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας και «επιβολής του ισχυρού έναντι του αδυνάτου» και να επανέλθει η Ευρώπη στο δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινής προόδου για όλους τους λαούς που μετέχουν στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη συγκυρία, αναμένουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εκφράσει τη στήριξή της στον κυπριακό Ελληνισμό με έργα και όχι με λόγια, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.