Δήλωση του Γιάννη Αδαμόπουλου με αφορμή την κατάληψη του ΔΣΑ

Παρασκευή, 11/02/2011 - 20:55

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση διχάζει το δικηγορικό κόσμο

Η «Κοινωνία των Δικηγόρων» επεσήμανε ήδη από την κατάθεση του προγραμματικού της πλαισίου ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιδιώκουν να επιφέρουν ρήγμα στην ελληνική δικηγορική κοινότητα. Το πακέτο της «απελευθέρωσης» του λειτουργήματός μας, μέσα στο οποίο η Κυβέρνηση χώρεσε την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών δια της επιβολής Φ.Π.Α., την «καρτελοποίηση» των αμοιβών και την οικονομική καταδίκη των Συλλόγων δια της κατάργησης των ελάχιστων ορίων, και, εσχάτως, την «υπαλληλοποίηση» με το όχημα της γεωγραφικής απελευθέρωσης, είχε μόνο μια οδό επιβολής: την ωμή νομοθετική παρέμβαση χωρίς το στοιχειώδη δημόσιο διάλογο και τη διάσπαση της πανελλήνιας δικηγορικής αλληλεγγύης.

Τα σημερινά γεγονότα κατάληψης του κτηρίου του ΔΣΑ της επιτρέπουν να ισχυριστεί ότι το πέτυχε. Με άλλοθι τις καταδικαστέες αυτές πρακτικές ακραίων μειοψηφικών ομάδων, που επουδενί εκπροσωπούν τους συναδέλφους της περιφέρειας, η κοινή γνώμη εισπράττει τον κατακερματισμό του δικηγορικού κόσμου της χώρας, την ίδια στιγμή που μαίνεται η λαίλαπα των μεταρρυθμίσεων που αλλοιώνουν το κύρος και τη φύση του λειτουργήματός μας.

Είναι ανάγκη αναδιάταξης των δυνάμεων του κλάδου μας με ανάληψη θεσμικών ευθυνών, ομοψυχία και υπερκομματική διάθεση. Η πάγια πρόταση της «Κοινωνίας των Δικηγόρων» για σύγκληση Πανελλήνιου Δικηγορικού Συνεδρίου, αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες των Συλλόγων, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το ίδιο αναγκαίο είναι να αρθούν όλοι ανεξαιρέτως στο ύψος των περιστάσεων.

Γιάννης Αδαμόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ

«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.