Στην Αθήνα διεξάγεται «πογκρόμ» κατά του κράτους δικαίου - Άρθρο του Προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Σάββατο, 21/05/2011 - 17:41

Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 44χρονου πατέρα στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου το ξημέρωμα της 10ης Μαΐου αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια έχουν ουσιαστικά καταλυθεί. Ο πολίτης έχει παραμείνει απροστάτευτος, στο έλεος των κάθε λογής εγκληματιών. Συμμορίες ημεδαπών και αλλοδαπών λυμαίνονται την περιοχή, ενώ, με προφανή ευθύνη -με ανοχή, αν όχι με ενθάρρυνση- των αστυνομικών αρχών, η «διοίκηση» ορισμένων συνοικιών έχει ουσιαστικά «εκχωρηθεί» σε ομάδες ακροαριστερών που «προστατεύουν» τους μετανάστες, επιτιθέμενοι σε απλούς πολίτες, και ακροδεξιών, που απαγορεύουν την προσπέλαση, καταδιώκουν, προπηλακίζουν και επιτίθενται βίαια σε όποιον αλλοδαπό έχει την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο τους. Μόνο ώς το βράδυ της 12ης Μαΐου, δεκαεπτά μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και στην Πολυκλινική Αθηνών, έχοντας υποστεί ξυλοδαρμό από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Δύο ημέρες αργότερα, τρεις συμπολίτες μας τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά- από «τυφλή» επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, την ώρα που υπήρχε λαϊκή αγορά.

Η Διεθνής Αμνηστία με έκθεσή της επικρίνει την Ελλάδα για κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας, στηλιτεύοντας την αδράνεια της αστυνομίας, που δεν προστατεύει τα θύματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται σχετική «απόρρητη» έκθεση της ΕΥΠ, η «γκετοποίηση» περιοχών της Αθήνας δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά μεθοδεύεται από οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, οικονομικών παραγόντων που κερδοσκοπούν μέσω του παρεμπορίου και επενδυτών real estate οι οποίοι, μέσω της υποβάθμισης ολόκληρων περιοχών, εξαναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές, πουλώντας τα σπίτια τους σε πολύ χαμηλές τιμές.

Η οργή ξεχειλίζει από και προς κάθε κατεύθυνση. H κοινωνία διχάζεται. H μία κοινωνική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης. Αν η ελληνική πολιτεία εξακολουθήσει να αδιαφορεί και να απέχει από τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, πολύ φοβάμαι ότι η παρούσα κατάσταση δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε ανθρωπιστική κρίση. H βία θα φέρει περισσότερη βία. H εγκληματική δράση των ακραίων ομάδων θα «νομιμοποιηθεί» στις συνειδήσεις των δημοκρατικών πολιτών. H ίδια η υπόσταση του κράτους δικαίου θα τεθεί σε κίνδυνο. Πέρα από το να καταδικάζουμε σε θεωρητικό επίπεδο τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας να διεκδικήσουμε με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο την ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια όργανα του κράτους προκειμένου να δοθεί -επιτέλους- ένα τέλος στην παράνομη και εγκληματική δράση τόσο των συμμοριών και των κυκλωμάτων ημεδαπών και αλλοδαπών όσο και των ακροαριστερών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" την 21-5-2011.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_21/05/2011_442921

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.