Υποθηκοφυλακεία - Ακίνητα

Υποθηκοφυλακεία - Ακίνητα

 

 

 

 

 

 

Υποθηκοφυλακεία - Ακίνητα

Νομολογιακές Συνθέσεις

Έκδοση 2010

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παραθέτω την έκδοση του νέου βιβλίου μου «Υποθηκοφυλακεία – Ακίνητα, Νομολογιακές Συνθέσεις».

Στόχος και αυτής της προσπάθειας, όπως και των προηγουμένων, είναι να παράσχει στους συναδέλφους δικηγόρους και ιδιαίτερα στους νέους ένα χρήσιμο εργαλείο με πρακτικές πληροφορίες και προτάσεις για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων που μας απασχολούν σε σχέση με τα ακίνητα.

Εκτός από πρακτικές συμβουλές, επιχειρείται να αναδειχθούν μέσα από τη νομολογία, που επιλέχθηκε με κριτήριο τη διδακτική – πρακτική της αξία και όχι, κατ’ ανάγκη, την προέλευσή της από ανώτερα ή ανώτατα δικαστήρια, οι τρόποι αντιμετώπισης του κεφαλαίου «ΑΚΙΝΗΤΑ», που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι στην καθημερινή επαγγελματική μας ζωή. Η δομή του όλου εγχειρήματος, που δεν διεκδικεί τον τίτλο του επιστημονικού βιβλίου, είναι καθαρά «δικηγορική». Επιτρέπει στον αναγνώστη να βρει γρήγορα και εύκολα απαντήσεις σε κάθε είδους ερωτήματα που θα προκύψουν κατά την ενασχόλησή του με υποθέσεις που αφορούν στα «ΑΚΙΝΗΤΑ» και ειδικότερα με κάθε συγκεκριμένο τομέα. Π.χ στο κεφάλαιο προσύμφωνο μεταβίβασης ποσοστών εξ αδιαιρέτου και σύμβαση εργολαβίας, περιέχονται και τα θέματα που, στην πράξη, συνέχονται με αυτό, όπως έκδοση οικοδομικής άδειας, ανάκληση οικοδομικής άδειας, ασφαλιστικές εισφορές, ευθύνη για την καταβολή τους, πρόσθετο αντάλλαγμα κ.λπ. Οι περιπτώσεις επαναλήψεων στην παράθεση της νομολογίας είναι επιλογή συνειδητή, στην επιθυμία μας να παρουσιάζεται κάθε θέμα ολόπλευρα και εξαντλητικά. Αυτονόητη δε είναι η σημείωση ότι τηρήθηκε ακριβώς η γραφή των συντακτών των κειμένων.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Αδαμόπουλος

Υποθηκοφυλακεία – Ακίνητα

 

Το βιβλίο «Υποθηκοφυλακεία – Ακίνητα» διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή (eBook). Μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα και να το χρησιμοποιήσετε ως βοήθημα κατά την άσκηση του λειτουργήματός σας.

Διαθέσιμες μορφές eBook:

PDF Icon

Facebook Icon

» Δείτε όλες τις εκδόσεις του Γιάννη Αδαμόπουλου και των Συνεργατών του

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.