Ομιλία Γιάννη Δ. Αδαμόπουλου – Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»

Τετάρτη, 05/02/2014 - 18:14

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή τιμητική σας παρουσία.

Μια παρουσία:

·         που δυναμώνει και νομιμοποιεί την προσπάθειά μας

·         που αποδεικνύει το πλειοψηφικό ρεύμα της

·         που προαναγγέλλει την κοινή νίκη μας στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μια νίκη υπερκομματική, διαπαραταξιακή και ενωτική, μακριά από εξαρτήσεις και δεσμεύσεις.

Μια νίκη όλων των Δικηγόρων.

Φίλες και φίλοι,

Ξεκινώντας θα ήθελα να τιμήσουμε με τη σκέψη μας ένα μεγάλο απόντα. Το νέο συνάδελφο Γιάννη Καλογριδάκη, που συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τη δύσκολη τριετία που πέρασε και οργάνωσε το Γραφείο Τύπου. Που έδωσε την ψυχή του για τη προβολή των θέσεών μας και των δίκαιων αιτημάτων μας. Μας έφυγε νωρίς. Μόλις 29 ετών. Πέρυσι τέτοια εποχή. Μας λείπει. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Η σκέψη και η αγάπη μας τον συνοδεύουν εκεί που βρίσκεται. Σου οφείλουμε πολλά Γιάννη μας.

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από τρία χρόνια, στην αρχή της επώδυνης εθνικής κρίσης που κλονίζει μέχρι και σήμερα τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, μου κάνατε την ύψιστη τιμή να με αναδείξετε στην προεδρία του Συλλόγου μας, του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου αυτής της χώρας, πρωτοπόρου πάντοτε σε πνευματική παραγωγή και κοινωνικούς αγώνες.

Από την αρχή αυτής της θητείας, είχα ως πρώτιστο μέλημα να ανταποκριθώ πολιτικά αλλά-κυρίως-ηθικά σε αυτήν την εντολή σας.

Γιατί ήξερα πολύ καλά ότι ήταν εντολή όχι συμβιβασμού ή απλής διαχείρισης, αλλά μαχητικής διεκδίκησης και θεσμικής αξιοπρέπειας απέναντι στα δεινά που έρχονταν. Ήταν εντολή προάσπισης του Κράτους Δικαίου, της συνταγματικής τάξης, της φύσης και του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος απέναντι σε προελαύνουσες λογικές «εμπορευματοποίησης» και φοροεπιδρομής.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι φόβοι για τη στοχοποίησή μας επαληθεύτηκαν. Οι «Κασσάνδρες» όμως που προέβλεπαν κατάρρευση του κλάδου διαψεύστηκαν. Ακριβώς γιατί ορθώσαμε επιστημονικό ανάστημα και θεσμικό αντίλογο. Ακριβώς γιατί ανταποκριθήκαμε στην εντολή που μας δώσατε τον Μάρτιο του 2011.

Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου ζητάμε την ανανέωση αυτής της εντολής:

·         Για να συνεχίσουμε το έργο μας.

·         Για να άρουμε τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που συντελέστηκαν εις βάρος μας με την επιβολή υπέρμετρων φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.

·         Για να «καρπωθούμε», με την ανάκαμψη της Πατρίδας μας, τα οφέλη της αξιοπρέπειας και της αντοχής της δικηγορικής οικογένειας.


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Την τριετία που πέρασε κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε μια εποχή ρευστότητας, ανασφάλειας και συλλογικής αβεβαιότητας. Δεν κάνω ασφαλώς την επισήμανση αυτή για να αποσπάσω την επιείκειά σας στον απολογισμό του έργου μας, αλλά για να βοηθήσω σε μια ειλικρινή αποτίμηση των συνθηκών.

Ας αναρωτηθούμε:

Πόσα από αυτά που πράγματι μας πλήττουν καθημερινά οφείλονται σε αδιαφορία της Διοίκησης του Συλλόγου και πόσα στη γενικότερη κατάσταση; Η πίεση στο εισόδημά μας είναι άραγε αδυναμία του Συλλόγου ή αυτόθροη συνέπεια του παγώματος της αγοράς;

Αλλά και αντιστρόφως:

Πόσα περισσότερα βάρη θα μας είχαν επιβληθεί νομοθετικά αν ο Σύλλογος δεν είχε επιδείξει διεκδικητική πυγμή και δεν είχε προβάλει σθεναρή θεσμική αντίσταση;

Δεν υιοθετώ ασφαλώς τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον», ούτε φυσικά και συμβιβάζομαι με τη σημερινή θέση του Έλληνα Δικηγόρου. Αξίζουμε πολύ περισσότερα.

Προσπαθώ όμως να αποδείξω ότι στην απερχόμενη θητεία λειτουργήσαμε και ως δύναμη αποτροπής και ως δύναμη δημιουργίας.

Αφενός, ως Δύναμη αποτροπής, γιατί ματαιώσαμε σειρά αντιδικηγορικών μεθοδεύσεων αλλά και αποτελέσαμε ανάχωμα στη στρέβλωση των θεσμών. Στο πλαίσιο αυτό:

·         Διατηρήσαμε ανέπαφο το σύνολο σχεδόν της δικηγορικής ύλης. Θα θυμόμαστε όλοι, ότι το φθινόπωρο του 2011 επιχειρήθηκε η «αποδικαστηριοποίηση» των υποθέσεων. Επιχειρήθηκε μεγάλο μέρος της εκούσιας δικαιοδοσίας, οι διαταγές πληρωμές αλλά και οι προσημειώσεις υποθήκης, ύλη κυρίως των νέων συναδέλφων, να μεταφερθούν στους Συμβολαιογράφους. Το αποτρέψαμε.

·         Όχι μόνο αποτρέψαμε την κατάργηση των ελάχιστων νομοθετημένων αμοιβών, αλλά επεκτείναμε με το νέο Κώδικα το γραμμάτιο προκαταβολής και στο σύνολο των διαδικασιών. Η διαρκής σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές ήταν η αντίστασή μας στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών μας και στην απαξίωση του έργου μας.

·         Ακυρώσαμε εν τη γενέσει της κάθε σκέψη για «αυτοπαρακράτηση» φόρου εισοδήματος 15%.

·         Διασώσαμε τις ελάχιστες αμοιβές των εμμίσθων συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα.

·         Πετύχαμε, μετά από 60 χρόνια, τη ψήφιση ενός νέου Κώδικα Δικηγόρων με τον οποίο διασφαλίσαμε το δημόσιο χαρακτήρα του λειτουργήματός μας και, επί πλέον, τη διεύρυνση του ρόλου των Δικηγορικών Συλλόγων και βεβαίως την αξιόπιστη διεξαγωγή των εξετάσεων των ασκούμενων δικηγόρων.

·         Τέλος και σημαντικότερο, αντισταθήκαμε επί της αρχής στη μνημονιακή κατανόηση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να παρακωλύσουμε τη λειτουργία της Δικαιοσύνης με παραλυτικές αποχές, αλλά, αντιθέτως, φέρνοντάς την προ των ευθυνών της για μέτρα που έπλητταν τη ζωή του Έλληνα πολίτη. Εμείς ήμασταν αυτοί που, ανταποκρινόμενοι στον ιστορικό θεσμικό μας ρόλο, οδηγήσαμε σε δικαστική κρίση το Μνημόνιο, το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το τέλος επιτηδεύματος, τις πράξεις επιβολής αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και πολλά ακόμη.

Εμείς ήμασταν που ενεργοποιήσαμε το Κράτος Δικαίου μπροστά σε πολιτικές που το υπονόμευσαν. Η ελληνική κοινωνία θα μας το αναγνωρίσει συλλογικά, όταν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν.

            Αφετέρου, όμως, υπήρξαμε και Δύναμη δημιουργίας, γιατί θέσαμε τις βάσεις καινοτόμων δράσεων που αποφόρτισαν τη δικηγορική πράξη και εγγυώνται ήδη τη μετάβασή της στη νέα εποχή.

·         Προωθήσαμε το θεσμό της Διαμεσολάβησης και θεμελιώσαμε το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, εκπαιδεύοντας ήδη εκατοντάδες συναδέλφων με τα πλέον σύγχρονα μέσα.

·         Υλοποιήσαμε πρακτικές υποδομές για την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, εισάγοντας και υποστηρίζοντας τεχνικά τις εφαρμογές για τη χορήγηση ηλεκτρονικών υπογραφών, την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, την ψηφιακή έκδοση γραμματίων και αποϋλοποιημένων ενσήμων. Ήδη 2.300 συνάδελφοι έχουν πιστοποιηθεί προκειμένου να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα δικόγραφά τους.

·         Βελτιώσαμε τις λειτουργικές υποδομές του Συλλόγου, με αιχμή του δόρατος την ανανεωμένη και διαδραστική ιστοσελίδα μας. 15.000 με 20.000 περίπου επισκέπτες έχει καθημερινά η ιστοσελίδα μας.

·         Υλοποιήσαμε την αποστολή των αποφάσεων που εκδίδονται από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μέσω μηνύματος στους συναδέλφους και ήδη είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και στο Ειρηνοδικείο και στο Εφετείο.

·         Αναλάβαμε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηριακών χώρων και των παροχών των Ταμείων με τη λειτουργία νέων ιατρείων σε καθημερινή βάση.

·         Λειτουργούμε εδώ και δύο χρόνια ιατρείο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 3.000 συνάδελφοι, Δικαστές, Γραμματείς και πολίτες. Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, έχουμε βρει τον κατάλληλο χώρο και έχουμε πάρει απόφαση να λειτουργήσουμε ιατρείο και στο χώρο του Εφετείου, όπου δύο νέοι συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο.

·         Συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά με την ΕΑΝΔΑ για το καθεστώς του νέου και του ασκούμενου συναδέλφου. Δώσαμε σημασία τους νέους συναδέλφους.

Έγιναν πολλά, μένουν ακόμα αρκετά, αλλά τέθηκαν στέρεες και ισχυρές βάσεις σε ένα ρευστό περιβάλλον.

 

Φίλες και φίλοι,

Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μετέχουμε σε μια «Κοινωνία των Δικηγόρων», μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες που απορρέουν από την ίδια την ιδέα της Δικαιοσύνης και δίνουμε τον αγώνα μέσα από τον καθημερινό προσωπικό μόχθο μας.

Δεν είναι βέβαιο ότι μοιραζόμαστε και κοινές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά είναι σίγουρο ότι συμμεριζόμαστε την ανάγκη συνέχειας αυτού του αγώνα. Και αυτό αποτελεί επαρκή λόγο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Από την αρχή της διαδρομής μου στο συνδικαλισμό - 20 και πλέον χρόνια τώρα- πίστευα ότι κάθε εκλογική διαδικασία είναι μια βαθιά πολιτική διεργασία.

Μακριά από μένα λογικές αποπολιτικοποίησης. Κάθε εκλογή έχει όρους, θέσεις και πολιτικό διακύβευμα. Το ίδιο και αυτή.

Δεν έκρυψα, λοιπόν, ποτέ την ιδεολογία μου. Δεν έκρυψα ποιες είναι οι καταβολές και οι πεποιθήσεις μου.

 Όλοι γνωρίζετε από πού προέρχομαι και τι πιστεύω.

Όλοι όμως γνωρίζετε και ότι ποτέ δεν λειτούργησα διχαστικά.

Όπως λειτούργησα ως Πρόεδρος, έτσι εμφανίζομαι και ως εκ νέου υποψήφιος:
 

Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Χωρίς πρόθεση να ερμηνεύσω την επιτυχία του συνδυασμού μας ως νίκη κάποιου κομματικού φορέα, παρά μόνο ως νίκη της δικηγορικής οικογένειας.

Αισθάνομαι βέβαια την ανάγκη να θυμίσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι «αδέσμευτος» και «ανεξάρτητος» δεν είναι εκείνος που στερείται ιδεολογίας ή πολιτικής εστίας, ούτε φυσικά εκείνος που τις αλλάζει ευκαιριακά, αλλά εκείνος που με πράξεις κάνει, χωρίς εξαρτήσεις, αυτό που θεωρεί σωστό για να εκπληρώσει την εντολή που του έχει ανατεθεί.

Γιατί πράγματι, τι άραγε είναι πιο ανεξάρτητο και γνήσιο;

Οι ετερόκλητες συμμαχίες διαφωνούντων και αλληλοκαθυβριζόμενων σε τακτική βάση επειδή δεν τους βγαίνουν τα «νούμερα» ή η σύγκρουση ακόμη και με τον ίδιο τον πολιτικό φορέα μας μπροστά στο συμφέρον της δικηγορικής οικογένειας;

Το πρώτο το απέρριπτα πάντα ως υποκριτικό. Το δεύτερο το έκανα πράξη.

Σε μια τέτοια εκλογική μάχη είμαι ασφαλώς έτοιμος να δεχθώ έντιμη κριτική. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας και της λογοδοσίας. Δεν κρύβω άλλωστε ότι η πίεση της δυσμενούς συγκυρίας μας εξώθησε και σε αναπόφευκτα λάθη, σε ακούσιες παραλείψεις, σε δράσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας.

Είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε στη νέα θητεία.

Εκείνο όμως που δεν θα ανεχθώ είναι τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Θα είμαι άτεγκτος σε μομφές περί δήθεν μη χρηστής διοίκησης. Όχι μόνο γιατί δεν βρέθηκε κανείς στη μέχρι σήμερα διαδρομή μου, όσο κι αν διαφώνησε μαζί μου, να μου καταλογίσει κάτι μεμπτό, αλλά και γιατί όσοι υποκινούν τη «σπέκουλα» για τα οικονομικά του Συλλόγου είναι από καιρό τώρα εκτεθειμένοι ηθικά στη συνείδηση της δικηγορικής κοινότητας.

Μαθήματα από μετεξεταστέους, εμποράκους της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας δεν δέχομαι. Τους υπαινιγμούς και τους ψιθύρους ας τους αφήσουν για  την εκλογική τους πελατεία.

Γιατί ο δικηγορικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πότε η κριτική είναι εύλογη και πότε, αντιθέτως, η λάσπη μπαίνει στον ανεμιστήρα.

  • Άραγε επί χρόνια Σύμβουλοι του ΔΣΑ, δεν γνωρίζουν ότι το ποσό του μερίσματος είναι συνάρτηση των καταρτιζόμενων συμβολαίων, και όχι προϊόν διαχείρισης ή επένδυσης της Διοίκησης; Μήπως φταίμε εμείς και για την ακινησία της αγοράς; Μήπως φταίμε εμείς για το γεγονός ότι από 62.000 συμβόλαια το 2010, το 2013 έφτασαν τα 3.500 συμβόλαια, με αντίστοιχη μείωση των εσόδων;
  • Ξέχασαν ότι στις πρώτες μέρες της θητείας μου ο Σύλλογος υπέστη ένοπλη ληστεία και, κατ’ επέκτασιν, οικονομικό πλήγμα 403.000 Ευρώ;
  • Παραγνωρίζουν ότι συγκεκριμένα κονδύλια κατευθύνθηκαν στην κάλυψη απτών, μετρήσιμων και πραγματικών αναγκών που ανακούφισαν τη δικηγορική καθημερινότητα για πρώτη φορά στη θητεία μας; Μήπως, λόγου χάρη, δεν βρίσκουν επωφελές ότι με μέριμνα του Συλλόγου καθαρογράφηκαν 6.000 αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου Επικρατείας, που λίμναζαν από το 2007;
  • Ξεχνούν ότι όχι μόνο δεν προχωρήσαμε σε πρόσληψη πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά ότι ουδέποτε αντικαταστάθηκαν 14 μόνιμοι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι;

Μήπως πρέπει να θυμίσω σε όσους απεργάζονται ακόμα και με υπογραφές νεκρών Γενικές Συνελεύσεις για τα οικονομικά, ότι έχουν διατελέσει Ταμίες σε περιόδους κατά τις οποίες αποσύρθηκαν αποθεματικά από την Τράπεζα της Ελλάδος είτε για πληρωμές μισθοδοσίας, δηλαδή για τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες, είτε για τοποθέτηση σε τράπεζες της αρεσκείας τους;

Το σταματώ εδώ, για να μην το συνεχίσω αλλού…

Η μία και μοναδική αλήθεια είναι ότι σε περίοδο ραγδαίας μείωσης των πάγιων πηγών εσόδων και πτώσης των προθεσμιακών επιτοκίων παραδίδω το αποθεματικό του Συλλόγου στο 99,1% του ποσού που παρέλαβα το 2011!!!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας…

 

Φίλες και φίλοι,

Ειλικρινά συγχωρέστε μου αυτήν τη μικρή παρέκταση της αναφοράς στις νοοτροπίες του χθες. Στόχος μας είναι και πρέπει να είναι το αύριο, το μέλλον της δικηγορίας.

Στη θητεία που ολοκληρώθηκε θέσαμε τις βάσεις, αξιοποιώντας το πολύτιμο κεκτημένο των προηγούμενων Διοικήσεων.

Στη θητεία που έρχεται, συνεχίζουμε το έργο.

Και ξέρω πολύ καλά από πού πρέπει να αρχίσουμε. Όλοι μας βιώνουμε και υφιστάμεθα την υπέρμετρη επιβάρυνση των φορολογικών μας υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών μας εισφορών. Αυτή θα είναι η αφετηρία και η κορωνίδα της δράσης μας.

·         Συντονισμένη εκστρατεία για τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου.

·         Αποκατάσταση των βαρών στο μέτρο της φοροδοτικής και της εισφοροδοτικής μας ικανότητας και αντοχής.

·         Μείωση των συντελεστών, αύξηση του αφορολογήτου ορίου, βελτίωση της ανταποδοτικότητας των παροχών.

Είναι αιτήματα δίκαια, που θα τα υλοποιήσουμε με μετρήσιμες και κοστολογημένες προτάσεις. Αυτό αποτελεί την πρώτη δέσμευση της νέας θητείας.

Η δικηγορία όμως δεν είναι και δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε αριθμούς, όσο σημαντικοί και αν είναι αυτοί.

Στη νέα θητεία, συνεχίζουμε τη θεσμική μάχη για το κύρος και τη φυσιογνωμία του λειτουργήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό:

·         Επαγρυπνούμε για το νομικό καθεστώς των πολυεπαγγελματικών εταιριών και τη δήθεν «απελευθέρωση» ενός ήδη ελεύθερου και ανοικτού επαγγέλματος.

·         Προωθούμε θεσμικά και υποστηρίζουμε σε επίπεδο κατάρτισης τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών.

·         Μετέχουμε ενεργά στις επιστημονικές και κλαδικές διεργασίες της νομικής κοινότητας του ευρωπαϊκού χώρου.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουμε δράσεις αλληλεγγύης, διευκόλυνσης της δικηγορικής καθημερινότητας και επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα:

·         Μεριμνούμε ακόμη πιο στοχευμένα για τις ειδικές πληθυσμιακές κατηγορίες της δικηγορικής οικογένειας(ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι, μητέρες, έμμισθοι).

·         Επεκτείνουμε τη χρήση των ηλεκτρονικών και άλλων τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών στη δικαστηριακή πρακτική.

·         Εκκινούμε την υλοποίηση της Λέσχης Δικηγόρων, έργου πνοής για τη δικηγορία.

Θέτουμε τους άξονες αυτούς ως βάση της νέας πορείας μας, ως αφετηρία της συνέχειας του έργου που αρχίσαμε και θα ολοκληρώσουμε όλοι μαζί.

Γιατί ασφαλώς η διαδρομή αυτή δεν είναι μοναχική. Αντιθέτως, είναι βαθιά συλλογική και μαζική. Έχω την τιμή να πλαισιώνουν την προσπάθειά μου 24 εκλεκτοί συνάδελφοι που θέτουν υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και εκατοντάδες φίλοι που στηρίζουν με την αγάπη και την τεχνογνωσία τους.

Η παρουσία τους είναι εχέγγυο αντιπροσωπευτικότητας της δράσης μας, εγγύηση επιτυχίας του έργου μας. Περισσότερο όμως απ’ όλα είναι αφετηρία γνήσιων ανθρώπινων δεσμών που αξίζουν για μένα περισσότερο από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα.

Έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω με αλφαβητική σειρά τους συνεργάτες μου έναν προς έναν με την παρότρυνση να τους γνωρίσετε και να τους εμπιστευθείτε:
 

1)         ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2)         ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

3)         ΒΟΥΡΔΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

4)         ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

5)         ΔΕΛΗΓEΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6)         ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ

7)         ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

8)         ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

9)         ΚΑΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

10)       ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11)       ΚΟΥΤΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

12)       ΚΩΤΣΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 

13)       ΛΑΡΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

14)       ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

15)       ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

16)       ΠΑΠΑΤΣΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

17)       ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

18)       ΡΑΝΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

19)       ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΑΝΩ (ΘΑΝΕΙΑ)

20)       ΤΖΟΥΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

21)       ΤΣΙΡΟΒΑΣΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

22)       ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

23)       ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

24)       ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (ΤΙΤΟΣ)

 

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Σε λιγότερο από 20 ημέρες, αποφασίζουμε για το μέλλον του Συλλόγου μας. Εκτιθέμεθα στην κρίση σας με την πεποίθηση των κοινών μας δεσμών, με τη διάθεση της προσφοράς, με όπλο τα επιτεύγματα της απερχόμενης θητείας.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας θα είναι για εμάς τιμή και κινητήριος δύναμη.

Περισσότερο όμως και από αυτό, η ίδια η συμμετοχή σας, ανεξαρτήτως των επιλογών σας, δυναμώνει τη φωνή μας. Τη φωνή των Δικηγόρων που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αγάπη σας, τη στήριξή σας, τη σημερινή σας παρουσία.

Στις 23 Φεβρουαρίου συνεχίζουμε το όραμα, συνεχίζουμε το έργο.

Να είστε όλοι καλά.

 

Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος

 

See video
Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»
Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»
Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»
Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»
Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»
Παρουσίαση Συνδυασμού και Προγράμματος της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.