Απλά και Χρήσιμα

Απλά και Χρήσιμα

 

 

 

 

 

 

Απλά και Χρήσιμα

Καθημερινά Θέματα Πολιτικής Δικονομίας για το Νέο και το Μαχόμενο Δικηγόρο

Έκδοση 2014

Στη μακρά επαγγελματική και θεσμική μου διαδρομή, συνειδητοποίησα από πολύ νωρίς ότι η ακαδημαϊκή γνώση – αναγκαία συνθήκη της νομικής εργασίας – οφείλει να συμπληρώνεται από μια σφαιρική αντίληψη της δικηγορικής πρακτικής. Ακριβώς αυτή την πεποίθηση προσπάθησα να κάνω πράξη με τη μέχρι σήμερα συγγραφική μου δραστηριότητα, πάντοτε με επιδίωξη να μοιράζομαι την εμπειρία που αποκομίζω από την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, παρέχοντας χρήσιμα εργαλεία στους μαχόμενους συναδέλφους όλων των ηλικιών.

Η προσπάθειά μου αυτή δεν διεκδικεί δάφνες επιστημονικής συγγραφής. Δεν είναι παρά ο καρπός της εργασίας μου ως μαχόμενου Δικηγόρου από το 1986 μέχρι σήμερα και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός μου για τη μελέτη της νομολογίας, η οποία καταλήγει πολλές φορές σε λύσεις ουσιωδώς διαφορετικές σε σχέση με τις θεωρητικές προσεγγίσεις και τα πορίσματα της επιστήμης.

Η έκδοση «Απλά & Χρήσιμα» που κρατάτε στα χέρια σας είναι η πλέον επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη, καθώς περιλαμβάνει κατά το δυνατόν όλες τις σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο δικονομικών διαδικασιών και, εν γένει, καθημερινής άσκησης της δικηγορίας. Περιλαμβάνει πληροφορίες και βασικές κατευθύνσεις για όλες τις βαθμίδες και τις διαδικασίες της δικαστηριακής πράξης, αναφορές στα κρίσιμα στοιχεία των δικογράφων καθώς και παραπομπές σε δικαστικές αποφάσεις. Συγχρόνως, επιδιώκει την εξοικείωση με τις υπηρεσίες και τη γραφειοκρατική περαίωση των υποθέσεων, επιχειρώντας στο ίδιο πλαίσιο τη σύνδεση πεδίων της δικηγορικής ύλης θεωρητικά διακριτών αλλά πρακτικά αλληλένδετων.

Με την ελπίδα ότι η κωδικοποίηση όλων των ανωτέρω στοιχείων θα συμβάλει ουσιωδώς στη βελτίωση της δικηγορικής καθημερινότητας, θέτω το παρόν βοήθημα στη διάθεσή σας, δεσμευόμενος να συνεχίσω τις προσπάθειές μου για τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης της Δικηγορίας και απονομής της Δικαιοσύνης, προς όφελος της Δημοκρατίας και του Ελληνικού Λαού.
 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Αδαμόπουλος

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Απλά και Χρήσιμα

 

Το βιβλίο «Απλά και Χρήσιμα» διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή (eBook). Μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα και να το χρησιμοποιήσετε ως βοήθημα κατά την άσκηση του λειτουργήματός σας.

Διαθέσιμες μορφές eBook:

PDF Icon EPUB Icon iBookstore Icon

 

Facebook Icon

» Δείτε όλες τις εκδόσεις του Γιάννη Αδαμόπουλου και των Συνεργατών του

Σχόλια

Σε μορφή word

Παρακαλώ , στείλτε μου το πόνημά σας σε μορφή word . Ευχαριστώ . Νικ. Μίκος ( ΔΣΑ 13174 )

Αποστολή Βιβλίων

κ. Πρόεδρε θα σας παρακαλούσα να μου αποστείλετε τις εκδόσεις όλων των βιβλίων σας με δική μου χρέωση στη διευθυνση Εμμανουήλ Χαραλάμπους, Ν. Πλαστήρα 9, Ρόδος 85100, τηλ. 22410 34740-6944708748, όπως και σε ηλεκτρονική μορφή word στην απαρπανω ηλεκτρονικη διευθυνση. Σας ευχαριστω και καλή επιτυχια στις εκλογες

κ. Πρόεδρε θα σας παρακαλούσα

κ. Πρόεδρε θα σας παρακαλούσα να μου αποστείλετε τις εκδόσεις σας με δική μου χρέωση στη διευθυνση Μιχαήλ Νιοτής & Συνεργάτες, Καρπάθου 17, Ρόδος 85100, τηλ. 22410 23626 - 6945746385, όπως και σε ηλεκτρονική μορφή στην απαρπανω ηλεκτρονικη διευθυνση. Σας ευχαριστω και καλή επιτυχια στις εκλογες

Αποστολή των βιβλίων

Τρίκαλα 4-5-2012
Κε Αδαμόπουλε μετά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε όπως αποστείλεται τα εκδοθέντα βιβλία σας στην παρακάτω διεύθυνση

Μπαλαμίτσας Βασίλειος
Α. Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος Δήμου Τρικκαίων
Προπτυχιακός Φοιτητής Νομικής
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Φαρμάκη 37/Τ.Κ.42100
Τρίκαλα θεσσαλίας
mail:mpalamitsas@yahoo.com

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.