Δημήτρης Χατζημιχάλης

Διεύθυνση: Σκουφά 62, 106 80 Αθήνα
Τηλ: 210 3628785, 210 3647137 Φαξ: 210 3641894
E-mail: hadjimi@hol.gr
Web: www.hadjimichalis.gr


»Το προφίλ μου στο FB

Γεννήθηκα στην Αθήνα.

Φοίτησα στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων.

Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Maryland University B. SC. Business Administration (Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ Europa Institut στο Δίκαιο της ΕΟΚ και στο University of Arkansas MBA.


Επαγγελματική δραστηριότητα:

Είμαι Δικηγόρος Αθηνών με έντονη δικηγορία, νομικός σύμβουλος σε εταιρίες και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Υπηρέτησα στο Υπουργείο Συντονισμού (σήμερα Εθνικής Οικονομίας) ως ειδικός σε θέματα Ε.Ο.Κ., καθώς και στο Υπουργείου Εμπορίου, και μετείχα επίσης στην ομάδα προσαρμογής του εσωτερικού δικαίου στο παράγωγο δίκαιο της Ε.Ο.Κ.

 

Συνδικαλιστική δραστηριότητα:

Διατέλεσα επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Έχω διατελέσει πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δ.Σ.Α.

Ήμουν Πρόεδρος της αρχιτεκτονικής επιτροπής για το Πολιτιστικό & Ψυχαγωγικό Κέντρο του Δ.Σ.Α., την ανέγερση του οποίου είχα εισηγηθεί στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.

Ήμουν επί σειρά ετών πρόεδρος της επιτροπής τηλεματικής για τη μηχανοργάνωση του ΔΣΑ, την οποία είχα προτείνει προς το Δ.Σ.

Έχω διατελέσει εισηγητής και υπεύθυνος της αναδιοργάνωσης της βιβλιοθήκης του Δ.Σ.Α.

Εισηγήθηκα τη διασύνδεση του Δ.Σ.Α. με Τράπεζα για τις οικονομικές του συναλλαγές, και μετείχα στην επιτροπή που τελικώς επέλεξε την Τράπεζα Πειραιώς.

Έχω διατελέσει Γραμματέας της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων.

Έχω διατελέσει επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ε.Ε. - C.C.B.E. και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στις Ειδικές Επιτροπές της.

Είμαι μέλος της SEPLIS - Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών της ΕΟΚ και εκπροσώπησα το Δ.Σ.Α. σ' αυτήν.

 

Δραστηριότητα στον χώρο του αθλητισμού:

Είμαι αναπληρωτής Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευ Αγωνίζεσθαι της ΕΟΕ, και διετέλεσα μέλος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ.

Είμαι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ «ελ.ο.χ.» (το οποίο είναι ολυμπιακό άθλημα) και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ «F.I.Η.», στις επιτροπές της οποίας εκπροσωπώ την Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ.

 

Δραστηριότητα στον χώρο των οικοδομικών συνεταιρισμών:

Διετέλεσα πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Δικηγόρων Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

 

Αλλες δραστηριότητες:

Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών

Έχω εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Διεθνείς Οργανισμούς (WIPO, ΕΟΚ) και σε διπλωματικές διασκέψεις για την αναθεώρηση της Σύμβασης των Παρισίων και την προστασία του Ολυμπιακού Συμβόλου στη Γενεύη, τις Βρυξέλλες και το Ναϊρόμπι ως ειδικός στο Δίκαιο της ΕΟΚ, του ανταγωνισμού και της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Διετέλεσα Πρόεδρος της Διεθνούς Οργανώσεως Νεότητος WAY και εκπροσώπησα την Ελλάδα στα συνέδρια της Οργανώσεως στο Ναϊρόμπι κ.λπ.

Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Σπουδών, του οποίου υπήρξα και ιδρυτικό μέλος.

Έχω κάνει δημοσιεύσεις και είμαι συγγραφέας άρθρων και εργασιών.

Έχω διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αττικής.

Ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου στις δημοτικές εκλογές του 1994 και έχω συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Αθηναίων.

 

Κομματική δραστηριότητα:

Είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της Ε.Κ.Ο. Δικηγόρων και της Τοπικής Οργάνωσης Κολωνακίου. Από το 1997 ήμουν σύνεδρος στα συνέδρια του Κόμματος.

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.