Κατερίνα Φραγκάκη

Διεύθυνση: Μουστοξύδη 16, 114 73 Αθήνα
Τηλ: 210 6462627, 210 6460354
E-mail: a_fragaki@hotmail.com, nomikiypiresia1@isathens.gr

»Η σελίδα μου στο FB
»Το προφίλ μου στο FB

Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής και αποφοίτησα από το Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων.

Το πέρας των μαθητικών μου χρόνων ακολούθησε το έτος 2000 η εγγραφή μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γκρίνουιτς (University of Greenwich), από την οποία και αποφοίτησα το 2003. Ακολούθως, συνέχισα τις νομικές σπουδές μου και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποφοιτώντας το 2004 με «Άριστα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Γουεστμίνστερ (University of Westminster), αποκτώντας ειδίκευση στον τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (LLM in International Commercial Law).

Το 2004 επέστρεψα στην Αθήνα, όπου ακολουθώντας την ισχύουσα τότε διαδικασία (ΔΟΑΤΑΠ) αναγνωρίστηκε το πτυχίο μου από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σαρανταετής επιτυχημένη πορεία του πατέρα μου, Θεοδώρου Φραγκάκη ως δικηγόρου αποτέλεσε για εμένα την έμπνευση για τη μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με στόχο όχι την απλή συνέχιση μιας «οικογενειακής δικηγορικής παράδοσης», αλλά την ενασχόληση με μία επιστήμη διαρκώς εξελισσόμενη, θελκτική και γεμάτη προκλήσεις. Έχοντας αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σημαντικές και εμπεριστατωμένες γνώσεις αναφορικά με θέματα ναυτικού δικαίου, αλλά και δικαίου του διαδικτύου και του ανταγωνισμού, καθώς επίσης και διεθνούς εμπορικού δικαίου και δικαίου του καταναλωτή, επέλεξα και ως δικηγόρος να ασχοληθώ με αντίστοιχες υποθέσεις, εφαρμόζοντας τις θεωρητικές γνώσεις μου και σε επίπεδο πράξης.

Επιλέγοντας συνειδητά εδώ και μία επταετία τη μάχιμη δικηγορία ως τρόπο ζωής και εργασίας και εργαζόμενη - ήδη από τα χρόνια της άσκησης - ως συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου «Θεόδωρος Φραγκάκης & Συνεργάτες», έχω χειριστεί σειρά υποθέσεων αστικού και ποινικού δικαίου καθώς επίσης και αρκετές υποθέσεις στρατιωτικού δικαίου. Ταυτόχρονα εργάζομαι σε καθημερινή βάση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ως νομική σύμβουλος, πλαισιωμένη απο έγκριτους νομικούς, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί και δίδοντας νομικές συμβουλές για την αντιμετώπιση τους αλλά κυρίως την πρόληψη τους.

Η επαφή μου με την καθημερινή και δυστυχώς γεμάτη προβλήματα όψη της δικηγορίας δεν με πτόησε οποιαδήποτε στιγμή. Αντιθέτως, η ιδιότητά μου ως εργαζόμενης γυναίκας, συζύγου και μητέρας, η οποία με έφερε σε επαφή με χρόνιες δυσλειτουργίες, με παρακίνησαν να αναλάβω δράση ως εκπρόσωπος μίας νέας γενιάς συναδέλφων προς το σκοπό της άμβλυνσης προβλημάτων που χρονίζουν. Έχοντας γαλουχηθεί απο τους γονείς μου τόσο εγώ όσο και ο αδερφός μου με τις αξίες και τα ιδεώδη της Ελληνικής παράδοσης και οικογένειας δραστηριοποιήθηκα, πλαισιωμένη και από άλλους εκλεκτούς συναδέλφους, στην ανάληψη διαφόρων ειδών κοινωνικών δράσεων, όπως ήταν η κατάθεση μήνυσης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου εκδότου, διευθυντή σύνταξης, δημοσιογράφου και αρθρογράφου του Γερμανικού περιοδικού Focus (Φόκους) με στόχο την προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αλλά και την άρση ανισοτήτων.

Έτσι λοιπόν πιστεύοντας ακράδαντα πως οι νέοι άνθρωποι - έστω και αν υστερούν σε εμπειρία - έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με την όρεξη και τις ιδέες τους, αλλάζοντας τα «κακώς κείμενα», κατήλθα στις προηγούμενες  εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τις οποίες οι δικηγόροι των Αθηνών με εμπιστεύτηκαν και εξελέγην σύμβουλος  σε μια χρονική περίοδο που φάνταζε ακατόρθωτο για μια νέα δικηγόρο.

Αυτόν τον ενάμιση χρόνο της θητείας μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ και συγκεκριμένα απο τον Σεπτέμβριο του 2012 εως τον Ιανουάριο του 2014 , χρονικό διάστημα το οποίο συνέπεσε με την δυσκολότερη συγκυρία για το επάγγελμα μας, στάθηκα δίπλα σε κάθε συνάδελφο που ζήτησε τη βοήθεια μου και μετέφερα ενώπιον του ΔΣ κάθε δίκαιο αίτημα των συναδέλφων ασκώντας κάθε δυνατή πίεση για την υλοποίηση του. 

Επίσης μερίμνησα για την ίδρυση και λειτουργία καρδιολογικού ιατρείου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, διότι εξαιτίας της πίεσης του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και των δύσκολων συνθηκών μιας δίκης, η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο χώρο των δικαστηρίων  σε κάθε συνάδελφο και συνάνθρωπο μας αποτελούσε μέγιστη ανάγκη. Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε με την ίδρυση του πρώτου ιατρείου του ΔΣΑ, όπου διενεργούνται δωρεάν σειρά εξειδικευμένων και υψηλού επιπέδου ιατρικών εξετάσεων, θα συνεχιστεί με την ίδρυση ιατρείου γενικής ιατρικής στις εγκαταστάσεις του Εφετείου Αθηνών, αλλά και Πολυιατρείου (με καρδιολογικό, παθολογικό, γενικής ιατρικής, ορθοπαιδικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα) για τους ανασφάλιστους δικηγόρους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Έχοντας ως προτεραιότητά τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου συνθηκών άσκησης  δικηγορίας και δεσμευόμενη για την ανάληψη δράσεων προς το σκοπό της βελτίωσης της δικηγορικής πραγματικότητας, όπως τη βιώνουμε καθημερινά, με ιδιαίτερη έμφαση σε μια δυστυχώς παραμελημένη μέχρι σήμερα και χρήζουσα ιδιαίτερης αντιμετώπισης και φροντίδας κατηγορία συναδέλφων, αυτή της γυναίκας-μητέρας δικηγόρου, κατέρχομαι ξανά στις εκλογές του ΔΣΑ   με  την βεβαιότητα ότι μπορώ να στέκομαι πάντα δίπλα στο συνάδλεφο δίδοντας σθεναρά μάχες για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σχόλια

Γεια σας Θα ηθελα να μου

Γεια σας

Θα ηθελα να μου πειται αν αναλαμβανεται αναπηρικες συνταξεις στρατιωτικων?

αποζημιωσεισ στρατιωτικου προσωπικου.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ Σ.Ξ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.