Λευτέρης Ράντος

Διεύθυνση: Βουκουρεστίου 25, 106 71 Αθήνα
Τηλ: 210 3628159 Φαξ: 210 3644218
E-mail: er@dryllerakis.gr

»Το προφίλ μου στο FB

Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής το Μάρτιο του 1985, με καταγωγή από το Λιδωρίκι Φωκίδας και την Κόρινθο.

Αποφοίτησα το 2002 από την Σχολή Μωραΐτη και ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cezanne” (Aix-en-Provence, Γαλλία), από όπου έλαβα μεταπτυχιακό τίτλο Master II με ειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2008).

Είμαι δικηγόρος παρ’ Εφέταις. Μετά το πέρας της άσκησής μου, το 2009, ασκώ εντατικά την δικηγορία ως συνεργάτης στην δικηγορική εταιρεία «Δρυλλεράκης και Συνεργάτες», ιδίως σε αντικείμενα Διοικητικού, Φορολογικού και Εμπορικού Δικαίου.

Τον Μάρτιο του 2011 εξελέγην πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΔΕΕ), στο πλαίσιο της οποίας ασχολήθηκα με την επιστημονική/νομοτεχνική επεξεργασία και υποβολή προτάσεων επί σημαντικών νομοσχεδίων που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση, την διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ημερίδων κ.α.

Παράλληλα, από το έτος 2011 είμαι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Νομικού Βήματος, αναπτύσσοντας έντονη επιστημονική δραστηριότητα ιδίως στο πεδίο του Διοικητικού και Φορολογικού Δικαίου (νομική αρθρογραφία και σχολιασμός πρόσφατης νομολογίας, συμμετοχή σε συλλογικά έργα).

Συμμετέχω ενεργά στα κοινά ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια. Ως φοιτητής, ανέπτυξα σημαντική συνδικαλιστική δράση μέσα από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων ως εκπρόσωπος των φοιτητών στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος Νομικής κατά τα έτη 2004-2006. Από το έτος 2007 παρακολουθώ και στηρίζω ενεργά τις δράσεις και πρωτοβουλίες της ΕΑΝΔΑ, επιθυμώντας να συμβάλλω στην εδραίωσή της ως μαχητικού φορέα έκφρασης των νέων και ασκουμένων δικηγόρων και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της με τον ΔΣΑ.

Η απόφασή μου να κατέλθω, σε ηλικία 29 ετών, για πρώτη φορά υποψήφιος στις εκλογές του ΔΣΑ της 23ης-24ης Φεβρουαρίου 2014 με την παράταξη «Κοινωνία των Δικηγόρων», δίπλα στον υποψήφιο Πρόεδρο Γιάννη Αδαμόπουλο, αποτελεί συνέχεια της ως τώρα ενασχόλησής μου με τα κοινά. Με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των προβλημάτων της νεότερης γενιάς των συναδέλφων, επιθυμώ να συνεχίσω να διεκδικώ και να προτείνω ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Οραματίζομαι την μετεξέλιξη του λειτουργήματός μας προς ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο άσκησης της δικηγορίας, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, με έμφαση στις εναλλακτικές και ταχείες μορφές επίλυσης των διαφορών. Τέλος, προσδοκώ να αποτελέσω αξιόπιστη φωνή για τον μεγάλο εκείνο αριθμό των συναδέλφων – ιδίως των νέων – που δραστηριοποιούνται ως συνεργάτες μέσα από δικηγορικές εταιρείες και άλλα σύγχρονα συλλογικά σχήματα, ανιχνεύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν και συμβάλλοντας στην εξομάλυνσή τους.

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.