Ένας μη Δικηγόρος για τις εκλογές των Δικηγόρων

Πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί εγώ ασχολούμαι τόσο δυναμικά με τις εκλογές του ΔΣΑ, πως από διαφορετικούς χώρους και επαγγελματικούς και πολιτικούς ακολουθώ και συνδράμω τον Γιάννη στον αγώνα που δίνει, κάποιοι άλλοι θα προσπαθούν να βρουν τα πιθανά οφέλη που θα έχω, τα ανταλλάγματα που μου έχει υποσχεθεί ή κάποια μελλοντική θέση. Εκεί ακριβώς όμως κρύβεται η διαφορετικότητα που έχει για εμένα αυτός ο αγώνας.

Έχοντας περάσει από φοιτητικές και κομματικές νεολαίες καθώς και από εκλογές τοπικής αυτοδιοίκηση, έχω κουραστεί από τις συνεχόμενες διασυνδέσεις προσώπων και καταστάσεων, τις συνεχόμενες υποσχέσεις και της οποιαδήποτε μορφής ανταλλάγματα. Τα έχω κάνει και τα έχω δεχτεί και εγώ δεν αντιλέγω, αλλά διαπίστωσα ότι δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Θα μπορούσα να έχω καρέκλες και μου τις έχουν υποσχεθεί, αλλά θυμάμαι όταν ήμασταν νέοι στο Πανεπιστήμιο πιστεύαμε ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό και ότι θα αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Δεν τρέφω ελπίδες ότι το σύστημα των στρατών και των διαπλεκόμενων μπορεί να αλλάξει τόσο εύκολα, αλλά δεν υπάρχει και κανένας λόγος να το στηρίζουμε σε όλες του τις εκφάνσεις και σε όλους τους χώρους.

Το Γιάννη το γνώρισα πριν περίπου τρία χρόνια και όμως θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλοί φίλοι ελπίζω να πιστεύει και αυτός το ίδιο για εμένα, αυτό είναι και το μοναδικό μου κίνητρο. Είδα στον Γιάννη κάτι το αγνό, έναν νέο της εποχή μας που αγωνίζεται όπως και εγώ, δεν επέλεξε να κάθεται σε πάνω σε κάποια θέση ή να επαναπαυτεί στο όνομα που κληρονόμησε από τον πατέρα. Αγωνίζεται καθημερινά για το δικό του όνομα, την δική του καριέρα, την επιστήμη του που αγαπά και υπηρετεί. Με χαροποίησε η ενασχόληση του με τα κοινά του επαγγέλματος του, γιατί όντως βλέπει την αγωνία των νέων συναδέλφων του, τον μαρασμό του επαγγέλματος και έχει και αυτός την αγωνία για το αύριο. Ο λόγος που είναι υποψήφιος είναι γιατί έχει όραμα για τον κλάδο του και θέλει να αλλάξει πράγματα, όμως δεν αποτελούν αυτοσκοπό του οι εκλογές, ο Γιάννης  υπήρχε στο χώρο και πριν τις εκλογές και θα υπάρχει στο χώρο και μετά τις εκλογές, δούλευε και πριν από αυτές θα δουλεύει και μετά. Δεν αποτελεί ένα άστρο που θα εξαφανιστεί και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης αν δεν εκλεγεί.

Ακόμα και αν υπάρχουν διαφορές στις ιδέες μας και στα πιστεύω μας αυτό δεν μου είναι εμπόδιο να στηρίζω τον αγώνα του, πολύ απλά διότι τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι που αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα και να στηρίξουμε τον Γιάννη, το κάναμε γιατί διακρίναμε την αγνότητα των προθέσεων και γιατί από όποιο χώρο και αν προερχόμαστε οφείλουμε στην γενιά  μας να στηρίξουμε αυτούς που ανιδιοτελώς θέλουν και μπορούν να προσπαθήσουν για το αύριο των ίδιων μας των ζωών, χαραμίζοντας  χώρο και χρόνο τόσο από τη ζωή τους όσο και από την δουλειά τους.

Τελειώνοντας ακολουθώ αυτήν την προσπάθεια του Γιάννη γιατί από την αρχή διέκρινα το κάτι διαφορετικό. Κουράστηκα από πολιτικούς στρατούς, από γραμμές νεολαιών, από άτομα κινούμενα από υπουργικά γραφεία ή πολιτικά τζάκια, γιατί πιστεύω ότι για να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο δεν χρειάζονται πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων από συγκεκριμένες οικογένειες, εγκρίσεις από πολιτικά γραφεία ή κάποιο γνωστό επώνυμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι φρέσκες ιδέες και όρεξη για αλλαγή. Μου άρεσε μου όλοι δραστηριοποιηθήκαμε σαν παρέα, κυρίως σκοπός μας ήταν να περνάμε καλά και να διασκεδάσουμε την διαδρομή μακριά από στρατούς, γραμμές και κομπρεμί. Η διαδρομή του Γιάννη στο χώρο εκφράζει όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω και θα τον χαρακτηρίζει πάντα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Γιάννη, Καλή επιτυχία!!!

Λεωνίδας Σακελλαρίου
Λογιστής-Φοροτεχνικός

 

Λέξεις κλειδιά:

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.