Γιάννης Κάπος

Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 8, 104 31 Αθήνα
Τηλ: 210 5232161 Φαξ: 210 5249225
E-mail: kapos.i@kaposlaw.com

»Η σελίδα μου στο FB
»Το προφίλ μου στο FB

Γεννήθηκα το 1983 και έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Νεάπολη-Περιφερειακός Λυκαβηττού). Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από την επαρχία, ο μεν πατέρας μου από το Νεοχώρι Ζαχάρως Ηλείας, η δε μητέρα μου από το Πεταλίδι Μεσσηνίας. Το 2001 αποφοίτησα από το 2ο Ομήρειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια εισήχθην στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία και αποφοίτησα το 2005.

Ακολούθως επέστρεψα στην Αθήνα, όπου και συνέχισα τις σπουδές μου και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2007, αμέσως μετά το πέρας της άσκησής μου, ασκώ ενεργό και μάχιμη δικηγορία, ασχολούμενος κυρίως με υποθέσεις εργατικού και αστικού δικαίου.

Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά και είμαι υπότροφος του DAAD.

Αντιλαμβανόμενος την επιστήμη μας όχι απλά και μόνο ως ένα μέσο βιοπορισμού, αλλά αποδίδοντας παράλληλα ιδιαίτερη σημασία και στην επιστημονική της φύση και στις διαρκείς νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις που παρατηρούνται κατά καιρούς, έχω συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων της Ένωσης Αστικολόγων.

Η επιλογή της ενασχόλησής μου με τα κοινά του Συλλόγου μας δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση προϊόν προσωπικών φιλοδοξιών, προσπάθειας προσωπικής ανάδειξης και αποκόμισης οφελών, μιας και έχω ήδη καταγράψει μια - ίσως μικρή, αλλά αξιοσημείωτη για την ηλικία μου - επαγγελματική σταδιοδρομία, διαδεχόμενος τον επί πεντηκονταετία ασκούντα τη δικηγορία πατέρα μου, Χαράλαμπο Κάπο, και συνεχίζοντας την παράδοση ετών που έχει καταγράψει το γραφείο μας, πάντοτε με σεβασμό στους εκάστοτε συνεργάτες του. Αντίθετα, βασική επιδίωξή μου είναι η υποψηφιότητά μου να κατορθώσει να εκφράσει μία νέα γενιά δικηγόρων δραστήριων, σκεπτόμενων, «αντισυμβατικών» και «ανατρεπτικών», που όχι μόνο έχουν γνώμη για τα κακώς κείμενα στον επαγγελματικό μας κλάδο, αλλά πιστεύουν επιπλέον ότι έχουν τη δύναμη να τα βελτιώσουν, διαμορφώνοντας επιτέλους νέες και πιο ελπιδοφόρες καταστάσεις για την άσκηση του λειτουργήματός μας. Η συνειδητή επιλογή της ενασχόλησής μου με τη μάχιμη δικηγορία με φέρνει καθημερινά σε επαφή με σειρά προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναντίστοιχων προς την αμιγώς επιστημονική φύση του επαγγέλματός μας. Η αντιμετώπισή τους μπορεί αρχικά να απογοητεύει τον καθένα μας, ωστόσο σε βάθος χρόνου ενδυναμώνει τη διάθεση για την ανάληψη κοινών δράσεων προς το σκοπό της επίτευξης αλλαγών και βελτίωσης προβλημάτων που δυστυχώς χρονίζουν.

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.