Συνεχίζοντας το άρθρο..Δικηγόρος επιτυχημένη αλλά και μητέρα ταυτόχρονα!

Πριν από 3 χρόνια είχα αποτυπώσει στο άρθρο  Δικηγόρος επιτυχημένη αλλά και μητέρα ταυτόχρονα την εικόνα που μου είχαν μεταφέρει κάποιες φίλες μου συνάδελφοι για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν έχοντας την ιδιότητα της μητέρας δικηγόρου.


Έχοντας ως εφόδιο τις εμπειρίες των συναδέλφων, αλλά και την δική μου ως μητέρας ενός δίχρονου αγοριού, έχω ως προτεραιότητα μου την  προώθηση κάποιων ουσιωδών παροχών στα μέλη του ΔΣΑ, για την ποιοτική αναβάθμιση της δύσκολης καθημερινότητας μας.  Συγκεκριμένα θα πιέσω δραστικά για :
1)      Την καθιέρωση του επιδόματος  για τους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς με εισοδηματικά κριτήρια. Πρέπει να αναφερθεί ότι συμμετείχα στη σχετική επιτροπή μαζί με άξιους συμβούλους, τα πορίσματα της οποίας είναι έτοιμα για υλοποίηση, πλην όμως οι αντιδραστικές και οπισθοδρομικές φωνές του ΔΣ του ΔΣΑ δεν επέτρεψαν την εφαρμογή του συγκεκριμένου βοηθήματος.
2)      Τη συνεργασία με παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικά σχολεία που θα δίδουν προνομιακές τιμές στα παιδιά  των δικηγόρων Αθηνών.
3)      Τη σύναψη ομαδικών προγραμμάτων ασφάλισης για τους Δικηγόρους Αθηνών
4)      Τη λειτουργία εντός των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων χώρου φύλαξης για τα παιδιά των δικηγόρων.
5)      Τη δημιουργία παιδιατρικού και γυναικολογικού τμήματος στο πολυιατρείο του ΔΣΑ.
6)      Τη δημιουργία κέντρου ψυχικής υγείας εντός του πολυιατρείου του ΔΣΑ.
7)      Τη λειτουργία και διοργάνωση προγραμμάτων συμβουλευτικής σε εφήβους.
8)      Τη διοργάνωση ενημερωτικών προγραμμάτων αλλά και  ψυχολογικής υποστήριξης  για τους γονείς και τα παιδιά.
9)       Τη δημιουργία και διοργάνωση ψυχαγωγικών προγραμμάτων για τα παιδιά και εφήβους.
10)   Τη βράβευση των αριστούχων μαθητών.
11)   Τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τους άπορους συναδέλφους.
 
Οι ιδέες και οι σκέψεις μου είναι πολλές , η όρεξη που έχω  για την υλοποίηση τους ακόμα μεγαλύτερη, το σημαντικότερο όμως είναι ότι η δύναμη μου για να τις πραγματοποιήσω προέρχεται από την ανάγκη όλων μας να κάνουμε την καθημερινότητα μας ομορφότερη.


Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,


Σας κοιτάζω όλες και όλους στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι έχω ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να προσφέρω στη δύσκολη εποχή της νέας πραγματικότητας. Είναι, ακόμα, ευκαιρία η γυναικεία παρουσία στο Σύλλογό μας να ξεφύγει από τη συμβολική-συμπληρωματική της θέση, ώστε να εκφραστεί αυθεντικά και δυναμικά ένα τόσο ευρύ και ανερχόμενο κομμάτι των δικηγόρων. Στο νέο και απαιτητικό αυτό τοπίο θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να με τιμήσετε με την ψήφο σας, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω.


Σας ευχαριστώ,

Κατερίνα Φραγκάκη
Υποψήφια Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Γιάννη Αδαμόπουλου «Κοινωνία των Δικηγόρων»


 

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.