Σκέψεις και θέσεις μιας νέας δικηγόρου

Συνάδελφοι,

Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, τα χρόνια προβλήματά μας έχουν γίνει ακόμη πιο πιεστικά, δημιουργώντας πιο δυσοίωνες προοπτικές για το αύριο όλων μας και περισσότερο των νέων συναδέλφων.

Επιτακτική, επομένως, παρίσταται η ανάγκη για άμεση και αποφασιστική αντίδρασή μας στο τέλμα στο οποίο έχουν περιπέσει τα επαγγελματικά μας ζητήματα, αντίδραση η οποία και πρέπει να έχει ως σημείο αφετηρίας τις προσεχείς αρχαιρεσίες του συλλόγου μας.

Για να αλλάξουμε λοιπόν τα πράγματα - στο βαθμό που αυτό εναπόκειται σε εμάς - θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τις επιλογές μας εν σχέσει με τα πρόσωπα τα οποία εκλέγουμε εκάστοτε να μας εκπροσωπούν, στελεχώνοντας τη διοίκηση του συλλόγου μας τόσο στην κεφαλή όσο και στα μέλη της, ώστε με την ανανέωση των προσώπων να πνεύσει νέος άνεμος στο χώρο της Δικηγορίας, προκειμένου:

  1. Να βελτιωθούν οι δυσβάσταχτες σχεδόν σήμερα συνθήκες ασκήσεως της Δικηγορίας, και κυρίως της μαχόμενης, η οποία έχει εξελιχθεί πλέον σε καθημερινό μας Γολγοθά.
  2. Να εκσυγχρονιστεί το σχετικό με το λειτούργημά μας νομικό πλαίσιο μέσω της κατάρτισης εξυπαρχής νέου Κώδικα Δικηγόρων, καθώς και νέου Κώδικα Δεοντολογίας.
  3. Να επεκταθεί η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας σε κάθε βήμα της ασκήσεως του κοπιαστικού επαγγέλματός μας (κατάθεση δικογράφων μέσω H/Y, ενημέρωσή μας για την έκδοση των αποφάσεων, άσκηση ενδίκων μέσων κ.λ.π.)
  4. Να συντομευθεί σε σημαντικό βαθμό η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, αστικής, ποινικής και διοικητικής.
  5. Να διασωθεί το απειλούμενο με κατάρρευση ασφαλιστικό μας σύστημα, χωρίς το ετήσιο χαράτσι των συνεχών αυξήσεων των εισφορών μας και να βελτιωθεί η λειτουργία των υπηρεσιών υγείας του Τ.Π.Δ.Α. κ.λ.π.

Είναι, επομένως, βαρύ το φορτίο που θα κληθεί να αναλάβει η νέα διοίκηση του ΔΣΑ και προς τούτο απαιτείται εκ μέρους των υποψηφίων για την στελέχωσή της ικανότητα, ζήλος και αμέριστο ενδιαφέρον για επίλυση των παραπάνω προβλημάτων του κλάδου μας.

Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι διαθέτω τα προσόντα αυτά και υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να το αποδείξω.

Μένει να πιστέψετε και εσείς ότι έχω τα προσόντα και τη δυνατότητα για την καλύτερη δυνατή σας εκπροσώπηση και να με τιμήσετε με την ψήφο σας, με την βεβαιότητα ότι επιλέγετε έτσι το κατάλληλο πρόσωπο για την υπεράσπιση και προώθηση των επαγγελματικών και επιστημονικών μας συμφερόντων στο μέγιστο βαθμό.

 
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κατερίνα Φραγκάκη
Υποψήφια Σύμβουλος ΔΣΑ

«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.