Να δούμε και την ανάγκη! Χρειάζεται να βρούμε τη δύναμη να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές ανάκαμψης του κύρους του λειτουργήματος!

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,


Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου ο ΔΣΑ έχει εκλογές. Με τη δική σας ψήφο, τη δική σας δύναμη αποφασίζετε αν τα επόμενα χρόνια εμείς, οι δικηγόροι της Αθήνας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ με Πρόεδρο ξανά τον Γιάννη Αδαμόπουλο ή αν ο Σύλλογός μας θα μπει στον αβέβαιο δρόμο θολών πειραμάτων και των εμπόρων ιδεών του χτες. Να πούμε την αλήθεια: σε περιόδους κρίσης είναι πιθανό να περισσεύει η απαισιοδοξία και η ισοπέδωση.

Να δούμε και την ανάγκη, όμως: χρειάζεται να βρούμε τη δύναμη να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές ανάκαμψης του κύρους του λειτουργήματος, των οικογενειών, της ίδιας της πατρίδας μας. Χάρη στη δική σας υποστήριξη, συμμετέχω ως εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Στους 18 αυτούς μήνες αλάνθαστη δεν υπήρξα. Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία θέλω να πιστεύω, όμως, ότι προσπάθησα να είμαι συνεπής και παραγωγική, χωρίς αλαζονεία ή έπαρση, αλλά με μαχητικότητα και διάθεση διεκδίκησης, ασκώντας κάθε δυνατή πίεση για να πάμε ένα, έστω, βήμα μπροστά. Με δουλειά για τον δικηγόρο, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία και την πατρίδα μας.

Αισθάνομαι τιμή που μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι μέλος μιας ομάδας που δούλεψε, διεκδίκησε, απέτρεψε και ανέτρεψε. Δηλώνω παρούσα και αυτή τη φορά. Πιστεύω ότι είναι η ώρα να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε όρθιοι και να ξεπεράσουμε την κρίση. Οι Έλληνες το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, πρέπει να το πετύχει και η δική μας γενιά. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με διάθεση για προσφορά. Είμαι αισιόδοξη. Πιστεύω στη δύναμη του Συλλόγου μας, πιστεύω στη δύναμη του κλάδου και των συναδέλφων μου. Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω. Δεν πιστεύω στα θαύματα. Έχω, όμως, μάθει να βάζω στόχους, να αγωνίζομαι και να τους πετυχαίνω. Καταλαβαίνω την εποχή μας, στην οποία καταρρέουν βεβαιότητες δεκαετιών και όλα γύρω αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Σας κοιτάζω όλες και όλους στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι έχω ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να προσφέρω στην στη δύσκολη εποχή της νέας πραγματικότητας. Είναι, ακόμα, ευκαιρία η γυναικεία παρουσία στο Σύλλογό μας να ξεφύγει από τη συμβολική-συμπληρωματική της θέση, ώστε να εκφραστεί αυθεντικά και δυναμικά ένα τόσο ευρύ και ανερχόμενο κομμάτι των δικηγόρων. Στο νέο και απαιτητικό αυτό τοπίο θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να με τιμήσετε με την ψήφο σας, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω.


Σας ευχαριστώ,

Κατερίνα Φραγκάκη

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.