Προβληματισμοί σχετικά με τα νέα "δικηγοροκτόνα" μέτρα της Κυβέρνησης

Αγαπητή και Αγαπητέ Συνάδελφε,

Εάν η Κυβέρνηση καταφέρει να περάσει τα νέα της μέτρα, τα σχετικά με την δικηγορία, τότε θάχει καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στο δικηγορικό επάγγελμα. Και τούτο, γιατί θάχει δημιουργήσει δικηγόρους δύο ταχυτήτων. Κάποιους, δηλαδή, δικηγόρους μεγάλων δικηγορικών γραφείων των Αθηνών, που θα συγκεντρώσουν πανελλαδικά, ένα μεγάλο κομμάτι της πίττας της δικηγορικής ύλης και τους υπόλοιπους δικηγόρους των Αθηνών και των Περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων, που, λόγω αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, θα καταλήξουν, μοιραία, υπάλληλοι των πρώτων.

Οφείλουμε, λοιπόν, έγκαιρα, πριν να είναι αργά, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, που παίρνει μια Κυβέρνηση, που δεν κυβερνά, ουσιαστικά, τον Τόπο, μια Κυβέρνηση, που άγεται και φέρεται, σύμφωνα με τις Επίταγες και τα Κελεύσματα της Τρόικας. Και ό,τι κάνουμε, οφείλουμε να το κάνουμε ΑΜΕΣΑ.

Οι Δικηγορικές, λοιπόν, Εκλογές γίνονται φέτος σε μια δύσκολη για το επάγγελμά μας συγκυρία. ΚΑΛΟΥΜΕ, ως εκ τούτου, όλες και όλους τους Συναδέλφους, να δώσουν, με τη στάση τους, μια ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση, που θα οριοθετεί το συμφέρον τους, εκλέγοντας ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στο Συνδικαλισμό, ΄Αφθαρτα, Δυνατά και Μαχητικά, ικανά να ανταπεξέλθουν με δυναμισμό στις προκλήσεις των Καιρών.

 
Με βαθιά εκτίμηση,

Γιάννης Δ. Κίνιας
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ
«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.