Χαιρετισμός προς τις και τους Συναδέλφους

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ανήκω στη κατηγορία των μαχόμενων δικηγόρων, που βλέπουν, με θλίψη και προβληματισμό, τα προβλήματα του Κλάδου μας, αντί να μειώνονται, αντί να λύνονται, να διαιωνίζονται και ν' αυξάνονται.

Ο κόμπος έφτασε, πια, στο χτένι. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Επιβάλλεται, με τη δική σας θέληση, να μπει νέο αίμα στο Συνδικαλισμό, που θα μεταφέρει την εμπειρία του από τη Μαχόμενη Δικηγορία, για να επιλυθούν τα θέματα που μας απασχολούν.

Παρά το γεγονός, ότι απεχθάνομαι τις προεκλογικές υποσχέσεις, δεσμεύομαι, δημόσια, ότι, με τη δύναμη της ψήφου σας, που διεκδικώ, θα αγωνιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να συμβάλλω στην επίλυσή τους.

Η βελτίωση των Συνθηκών Άσκησης της Δικηγορίας και της Απονομής της Δικαιοσύνης, η Διευκόλυνση των Νέων Δικηγόρων και το "νοικοκύρεμα" των οικονομικών του Τ.Α.Ν., του πρώην Ταμείου Νομικών, βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητές μου.

Υπάρχουν γι' αυτά εφικτές και άμεσες λύσεις, όπως, επί παραδείγματι, η τήρηση στενογραφημένων Πρακτικών,, η Ενιαία λειτουργία του ωραρίου των γραμματειών των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών από 8.30 έως 13.00, η Προτίμηση των Δικηγόρων στα Μονομελή Δικαστήρια, η Μηχανογράφηση των Υποθηκοφυλάκειων και τήρηση των Αρχείων σε microfilms, η πρόσληψη στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στις Τράπεζες και στους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα Νέων Δικηγόρων, και, πάνω απ' όλα, η Ανάδειξη της Ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το φυσικό της χώρο, και όχι από την εκάστοτε Εκτελεστική Εξουσία, ύστερα από Συναγματική αναθεώρηση των άρθρων 87 έως 100 του Συντάγματος, ώστε να διασφαλίζεται το Κύρος, η Αξιοπιστία και η Ανεξαρτησία της.

Παράλληλα, θέτω ένα Ερώτημα, προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του Τ.Α.Ν., που θα οδηγούσε σε άμεση αύξηση των εσόδων του, επ' ωφελεία των Συναδέλφων Δικηγόρω: Υπάρχουν, σήμερα, βεβαιωμένες πλην ανείσπρακτες οφειλές, σύμφωνα με το ν. 4114/1960, από μη απόδοση δικαιωμάτων του ανά την Περιφέρεια και, αν ναι, σε τι ποσό ανέρχονται αυτές;

Όλα αυτά είναι εφικτά, αρκεί να υπάρχει Όραμα και Ευθύνη. Και με σας, βοηθό και πιλότο, πιστεύω, ακράδαντα, ότι θα τα καταφέρουμε.

 
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιάννης Δ. Κίνιας
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ
«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.