Προοπτική Ανανέωσης – Λύση Ελπίδας! Το διαρκώς ζητούμενο και ο ορίζοντας υλοποίησής του

Την παρουσίαση ενός πλήρους προγραμματικού πλαισίου - προϊόντος συνδιαμόρφωσης από τα μέλη της δικηγορικής κοινότητας - στα πλαίσια δημόσιας διαβούλευσης, μέσω του οποίου έγινε καταγραφή προβλημάτων και διατυπώθηκαν ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των συναδέλφων που πλαισιώνουν δυναμικά το εγχείρημά μας, θέτοντας στην κρίση σας την υποψηφιότητά τους για μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Κοιτώντας τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, η πρώτη εντύπωση ίσως ξαφνιάσει ορισμένους. Άλλους, πάλι, ενδεχομένως να τους ξενίσει. Στους πιο απαιτητικούς, όμως, είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσει μία ελπίδα, κάνοντάς τους να μονολογήσουν : «Βρε λες να ήρθε η στιγμή της ανανέωσης, η στιγμή της ρήξης με το σχεδόν αναποτελεσματικό παρελθόν;».

Ομολογώ πως δε γνωρίζω σε μια κατηγορία ανήκει ο καθένας σας. Ωστόσο, ασχολούμενος χρόνια με τη μαχόμενη δικηγορία αλλά και με τα κοινά του Συλλόγου μας, πιστεύω ότι βρίσκομαι σε θέση να αφουγκράζομαι τη φωνή του μέσου εκπροσώπου του κλάδου μας, του συναδέλφου που δεν επιζητεί τίποτα άλλο παρά άξιους εκπροσώπους, γνώστες της σκληρής δικηγορικής πραγματικότητας, δυναμικούς διεκδικητές λύσεων και κομιστές νέων ιδεών.

Η απαξία με την οποία αντιμετωπίζεται πλέον στις μέρες μας κάθε μορφής εκλογική διαδικασία, ενδεχομένως να επεκταθεί και γύρω από τις αρχαιρεσίες του ΔΣΑ. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, πολλοί θα πουν αναπόφευκτος. Η μία δυνατότητα είναι η «παραίτηση», ο συμβιβασμός με την ιδέα ότι και πάλι τίποτα δε θα αλλάξει. Ο άλλος δρόμος - ο πιο δύσκολος, ο πιο φιλόδοξος - είναι η πίστη, η επιμονή στην προοπτική της ανανέωσης. Είναι μάλλον περιττό να αναφέρω ρητά ποια επιλογή μας συγκινεί περισσότερο… Γνωρίζοντας την - ίσως όχι πάντα αδικαιολόγητη - δυσπιστία με την οποία αντικρίζεται κάθε υποψήφιος, επιλέξαμε να επιχειρήσουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της μη διάψευσης (για ακόμα μία φορά) των προσδοκιών του μέσου εκλογέα συναδέλφου.

Έχοντας προβεί σε μία προσεκτική επιλογή των υποψήφιων που πλαισιώνουν και στηρίζουν δυναμικά το συνδυασμό μας, είμαστε σε θέση να θέτουμε στην κρίση σας ένα ψηφοδέλτιο που αποτελεί προϊόν δημιουργικής σύζευξης ανανέωσης-δημιουργικού ενθουσιασμού και πολύτιμης εμπειρίας, ένα «αντισυμβατικό» ψηφοδέλτιο, προϊόν όχι ενός σκληρού κομματικού σωλήνα, αλλά αντιπροσωπευτικό όλων των χώρων και των τάσεων της δικηγορικής κοινότητας.

Μοναδική αφετηρία της προσπάθειάς μας, αποτέλεσε η διάθεση προσφοράς. Αντιληφθήκαμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την ευθύνη που αναλαμβάνουμε έναντι των συναδέλφων όταν διαπιστώσαμε ότι οι προσδοκίες τους είναι ιδιαίτερα μεγάλες και σημαντικές. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην τους διαψεύσουμε• Τουλάχιστον όχι πριν αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του προγραμματικού μας πλαισίου. Έτσι, επιλέξαμε συνειδητά να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της επιλογής υποψηφιοτήτων και λύσεων αντίθετων προς τη λογική του εντυπωσιασμού, εγγυόμενων ωστόσο τη δυνατότητα προσφοράς και παραγωγής έργου. Μαχόμενοι δικηγόροι με πολυετή εμπειρία στην καθημερινή άσκηση της δικηγορίας, νυν σύμβουλοι του ΔΣΑ με αξιοσημείωτη και σημαντική μέχρι σήμερα προσφορά στα κοινά, ήδη καταξιωμένοι επιστήμονες και πολλοί νέοι, ελπιδοφόροι και ενθουσιώδεις συνάδελφοι αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να σας κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα της αλλαγής και της ανανέωσης, δεσμευόμενοι να εκφράσουν τη φωνή του κάθε συναδέλφου στο νέο ΔΣ, όχι ως απλοί εκπρόσωποι, αλλά ως δυναμικοί συνοδοιπόροι.

Μέχρι σήμερα εμπιστευτήκαμε σχεδόν τους πάντες και τα πάντα και δυστυχώς πολλές ήταν οι φορές που απογοητευτήκαμε. Μήπως ήρθε η στιγμή να εμπιστευτούμε μια νέα και άφθαρτη γενιά εκπροσώπων; Ας εμπιστευτούμε και ας στηρίξουμε όχι αυτούς ως πρόσωπα και μόνο, αλλά κυρίως τις ιδέες που έχουν να μας προσφέρουν…

 
Γιάννης Αδαμόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ

«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.