Προεκλογική επιστολή προς τους συναδέλφους

Αγαπητές φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Μετά την εικοσαετή και πλέον διαδρομή μου στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου ως Σύμβουλος, Ταμίας, Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος,  θεωρώ ότι η τελευταία τριετία ήταν αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη. Αντιλαμβάνομαι την δυσπιστία που υπάρχει όταν ένας υποψήφιος ζητά την εμπιστοσύνη σας ειδικά την περίοδο αυτή όπου η χώρα μας διέρχεται την μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία έχει αγγίξει και το δικηγορικό λειτούργημα με μία πρωτοφανή επίθεση και απόπειρα εμπορευματοποίησης των δικηγορικών υπηρεσιών με συνδυασμένη αύξηση των φορολογικών βαρών και ασφαλιστικών εισφορών και ταυτόχρονη στοχοποίησή μας ως φοροφυγάδων. Στην απερχόμενη θητεία λειτουργήσαμε και ως δύναμη αποτροπής και ως δύναμη δημιουργίας.

Ζούμε εποχή μεγάλων δυσκολιών και μειωμένων προσδοκιών. Ο δικηγόρος πρέπει να είναι ανταγωνιστικός, σε ένα περιβάλλον γνωστικών προσκλήσεων. Πάντα είχαμε ως πρώτιστο μέλημα να ανταποκριθούμε συνδικαλιστικά αλλά κυρίως ηθικά στην εντολή μη συμβιβασμού ή απλής διαχείρισης, αλλά μαχητικής διεκδίκησης και θεσμικής αξιοπρέπειας απέναντι στα δεινά που ήρθαν και συνεχίζονται. Είναι η εντολή προάσπισης του Κράτους Δικαίου, της συνταγματικής τάξης, της φύσης και του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος. Η κοινωνία των δικηγόρων με πρόεδρο τον Γιάννη Αδαμόπουλο δεσμεύεται να ορθώσει επιστημονικό ανάστημα και θεσμικό αντίλογο στην απόπειρα κατάρρευσης του κλάδου.

Αισθανόμενη ότι η ιδιώτευση θα ήταν φυγομαχία και ακριβώς επειδή τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα για τον κλάδο μας, παίρνω το θάρρος να ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας που θα  είναι για μένα μέγιστη τιμή και ευθύνη για τη διασφάλιση του θεσμικού μας κύρους και της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας.

Με εκτίμηση,

                                                              ΙΩΑΝΝΑ ΧΡ.ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ-ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ

                                     

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.