Συνεχίζουμε μαζί στη Νέα Εποχή

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ασχολούμαι από την δεκαετία του 1990 με τα συνδικαλιστικά θέματα του επαγγέλματος μας, αρχικά ως ιδρυτικό μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και μετέπειτα με την ιδιότητα του Συμβούλου στον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ αλλά και με την συνεχή παρουσία μου στις Επιτροπές του ΔΣΑ (αμισθί φυσικά) όπως στην Τηλεματική (Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων), στην Επιτροπή Καθημερινών Προβλημάτων του Πρωτοδικείου, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στην Επιτροπή Κτηματολογίου, στο Ταμείο Περίθαλψης Δικηγόρων, κ.ά.

Ως υποστηρικτής των Νέων Τεχνολογιών και της Ηλεκτρονικής Δικηγορίας, έχω συμβάλει στην ολοκλήρωση των έργων της Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφου, της Απουλοποίησης των ενσήμων και ηλεκτρονικής έκδοσης των γραμματίων, της  αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής στο χώρο της Δικαιοσύνης (e-Justice), της νέας πύλης (portal: dsa.gr) του ΔΣΑ στο διαδίκτυο, της χορήγησης ψηφιακών υπογραφών στους δικηγόρους, της ηλεκτρονικής πρόσβασης στη πορεία της μήνυσης και των εκθεμάτων πολιτικής και ποινικής διαδικασίας, της αποστολής μηνυμάτων για τις αποφάσεις δικαστηρίων, στην εξαιρετική πληρότητα του ΙΣΟΚΡΑΤΗ σε Νομοθεσία και Νομολογία, στην διασύνδεση και αξιοποίηση των αναρίθμητων Νομικών πληροφοριών και του ΦΕΚ, και άλλες πολλές  !

Νέα ψηφιακά έργα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα του επαγγέλματός μας, βρίσκονται στην πορεία της ολοκλήρωσης και ο ΔΣΑ είναι παρών και πρωτοπόρος στην υλοποίηση τους.

Παράλληλα, βρίσκομαι  καθημερινά ως μαχόμενος  Δικηγόρος στα Δικαστήρια της Αθήνας, προσπαθώντας όπως όλοι σας να αντέξω την δίνη της οικονομικής και αξιακής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας και το επάγγελμα μας..

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας, εξάλλου τα ίδια βιώνω καθημερινά.

Το επάγγελμα μας στοχοποιήθηκε άδικα και θεωρήθηκε δήθεν κλειστό και πολυτελές ! Σωρεία μέτρων μας έπληξαν και οδήγησαν στη συρρίκνωση της ύλης, την οικονομική μας αφαίμαξη και την περαιτέρω απαξίωση της εργασίας και της υπόστασής μας.

Απέναντι βρήκαμε όχι μόνο τους ξένους δανειστές μας αλλά και τα εγχώρια συμφέροντα, που ήθελαν το δικηγορικό επάγγελμα  απαξιωμένο και τον Σύλλογο μας αδύναμο και σιωπηλό ! Ίσως γιατί ήμασταν οι μόνοι που αντιδράσαμε..

Δώσαμε μάχες, καταθέσαμε  προτάσεις, συμμετείχαμε σε διαβουλεύσεις, κάναμε αποχές, συμμαχίες, πορείες, εκδηλώσεις. Στον άνισο αυτόν αγώνα, αλλού πετύχαμε, αλλού χάσαμε..

Τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα εποχή. Και στη κοινωνία και στην οικονομία και φυσικά στη ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ. Τίποτα δεν προβλέπεται να είναι ίδιο τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε η χώρα μας να βγει σύντομα από την κρίση και να ορθοποδήσει. Να επανέλθουν οι χαμένες αξίες και οι προσδοκίες όλων μας.

Μέσα από τις αλλαγές που έρχονται, οφείλουμε να βγούμε δυνατοί και νικητές. Να οργανώσουμε καλυτέρα το επάγγελμα μας. Να θωρακίσουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ με ενότητα και αλληλεγγύη. Να προστατεύσουμε τη γνώση και την καθημερινή προσπάθεια μας στον στίβο των Δικαστηρίων και των γραφείων. Να κρατήσουμε την φωνή του ΔΣΑ δυνατή και ζωντανή, να προασπίζεται το δίκιο μας και το δίκιο κάθε πολίτη.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαι στρατευμένος ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τα τελευταία χρόνια με ενεργή παρουσία και δράση.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ζητώ ευπρόσωπα, την ψήφο σας στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την 23/24 Φεβρουαρίου 2014, για να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια. Να την συνεχίσουμε μαζί.  Με αφοσίωση σε αυτό που μου εμπιστευθήκατε. Με πίστη και ελπίδα για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο στο επάγγελμα που υπηρετούμε. Σας ευχαριστώ.

 

Με συναδελφική εκτίμηση

 

Θανάσης Δ. Παυλόπουλος

Σύμβουλος ΔΣΑ

 

Υποψήφιος με το Συνδυασμό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Πρόεδρος: Γιάννης Αδαμόπουλος

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.