Το πλεονέκτημα της «μη φθοράς»

Αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση του Γιάννη Αδαμόπουλου, είχα απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι η υποψηφιότητά μου δεν καταγράφει τη συνδικαλιστική διαδρομή άλλων εμπλεκόμενων στην εκλογική διαδικασία. Ανάλογη είναι η επιφύλαξη και για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της «Κοινωνίας των Δικηγόρων» συνολικά▪ πράγματι, πολλοί εκτίθενται για πρώτη φορά στην κρίση των συναδέλφων.

Είναι τελικά τόσο αρνητικό αυτό; Νομίζω όχι, αν αναλογιστεί κανείς τα επιτεύγματα των «έμπειρων»... Δεν έχω καμία διάθεση να υποβαθμίσω ή να απαξιώσω τη χρόνια εμπιστοσύνη της δικηγορικής κοινότητας προς ορισμένα πρόσωπα. Είναι όμως καιρός να τους καταλογιστεί το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για τη σημερινή κατάσταση. Να τονιστεί ότι οι συνδικαλιστικές «περγαμηνές» είναι πολλές φορές προϊόν υποταγής στην άκρατη κομματικοποίηση των διαδικασιών και στην επικράτηση «γραμμών» και άλλων πρακτικών, ξένων προς τη δικηγορική δεοντολογία.

Οι λογικές αυτές πρέπει να ανατραπούν. Ο Γιάννης Αδαμόπουλος τόλμησε να δώσει την ευκαιρία σε άφθαρτα πρόσωπα εκτός του «κομματικού σωλήνα», παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πλήρες προγραμματικό πλαίσιο δράσης και διεκδίκησης. Όλοι εμείς εμπνεόμαστε από αυτήν την προσπάθεια αλλαγής προσώπων και νοοτροπίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστούμε ώστε να την υλοποιήσουμε είναι να μας δοθεί η ευκαιρία, με τη δική σας εμπιστοσύνη.

 
Με εκτίμηση,

Θεανώ (Θάνεια) Σπηλιοπούλου
Υποψήφια Σύμβουλος ΔΣΑ

«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.