Είναι ώρα για έργα, αντίδραση και αντιπαράθεση

Αγαπητοί παλιοί και νέοι συνάδελφοι,

Με τον Γιάννη Αδαμόπουλο με συνδέει πολύχρονη φιλία και συνεργασία. Η εκτίμηση μου στο πρόσωπο, το όραμα και οι προτάσεις του Γιάννη Αδαμόπουλου και της «Κοινωνίας των Δικηγόρων», καθώς και η πίστη ότι μπορούμε ενωμένοι να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην ενορχηστρωμένη κυβερνητική προσπάθεια εμπορευματοποίησης του νομικού λειτουργήματος ήταν καταλυτικές στην απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα ως σύμβουλος του ΔΣΑ.

Τα άσχημα και κρίσιμα νέα για τους δικηγόρους είναι:

Με πρόσχημα την κρίση της χώρας επιβάλλει η Κυβέρνηση στους δικηγόρους νέα δυσβάσταχτα φορολογικά και λειτουργικά μέτρα, όπως είναι : α) η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, β) η συμπίεση της ύλης του δικηγορικού αντικειμένου και γ) επιβάρυνση του πολίτη στην πρόσβαση του στη δικαιοσύνη, λόγω κόστους διαδικασίας.

Στα μέτρα αυτά που προωθεί η κυβέρνηση και δεν διαμαρτύρεται ούτε διαμαρτυρήθηκε μέχρι σήμερα η Διοίκηση του ΔΣΑ δεν ελήφθηκε υπόψη ούτε η συστηματικά αυξανόμενη προσπάθεια επιβίωσής μας, ούτε ο σκληρός ανταγωνισμός που αυτά τα μέτρα συνεπάγονται, αλλά ούτε ακόμα και τα δικαιώματα του πολίτη που θέλει να προσφύγει στην δικαιοσύνη. Παράλληλα δε μας έφεραν σε πλήρη αντιπαράθεση με τους συναδέλφους της επαρχίας, οι οποίοι απεργούν μέχρι σήμερα και απειλούν ότι δεν θα μας επιτρέψουν να παραστούμε στα δικαστήριά τους.

Μέχρι σήμερα όμως πληρώνουμε αμαχητί το ΦΠΑ, αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης η δε διοίκηση συμμετέχει και συναινεί στην κυβερνητική απόφαση που συνεπάγεται εξαθλίωση των δικηγόρων.

Τα ελπιδοφόρα όμως μηνύματα είναι ότι:

Η «Κοινωνία των Δικηγόρων» με τον Γιάννη Αδαμόπουλο και εγώ μαζί στηρίζουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια για την πρόοδο και την θετική εξέλιξη του νομικού λειτουργήματος και απαιτούμε το σεβασμό της πολιτείας για τον κλάδο που στελεχώνει αποκλειστικά τη δικαιοσύνη και διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο στην ορθή απονομή της. Απαιτούμε τον σεβασμό που συνίσταται κυρίως στη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της άμιλλας μεταξύ των δικηγόρων. Απαιτούμε την κατάργηση του ΦΠΑ άλλως την επαναδιαπραγμάτευσή του και εν τέλει απαιτούμε την απάλειψη των διατάξεων που μας επέβαλε η κυβέρνηση.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι μπορεί και πρέπει να συνδυαστεί η εμπειρία και η γνώση της δικής μας γενιάς με το πάθος και τον ιδεαλισμό της δικής σας γενιάς των νέων δικηγόρων.

Είναι ώρα για έργα, αντίδραση και αντιπαράθεση. Ενωμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο, πριν ληφθούν τα πρόσφατα μέτρα, για τα οποία θα αγωνιστούμε και θα τα επαναδιαπραγματευτούμε. Θα διεκδικήσουμε την δική μας κυριαρχία στο χώρο μας και την ενεργητική συμμετοχή μας στη ρύθμιση του παραδοσιακά ανεξάρτητου λειτουργήματός μας. Ξεκινάμε δυναμικά αρχίζοντας με την μαζική προσέλευσή μας στις κάλπες.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και δια τα κατά την εκλογήν προστεθησόμενα με απόλυτη εκτίμηση,
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

Γιάννης Πέππας
Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ

«Κοινωνία των Δικηγόρων»

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.