Blog Posts

«Κάπ(οι)ος από εμάς», «Κάπος διαφέρουμε»

Είναι νέος, με όραμα και άποψη για τον επαγγελματικό σύλλογο στον οποίο ανήκει

με συνεχή παρουσία στα ακροατήρια των δικαστηρίων, μολονότι μετρά σχεδόν 7 χρόνια δικηγορίας και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μια νέα γενιά δικηγόρων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο Γιάννης Κάπος, απαντώντας στις Ερωτήσεις ΣΤΟ  www.kondiloforos.gr δηλώνει Ότι πορεύεται ΣΤΟ προεκλογικό μαραθώνιο των επικείμενων εκλογών του ΔΣΑ, έχοντας ως μοναδικό αλλά πανίσχυρο - κατά τον ίδιο - όπλο, την αμέριστη συνδρομή των φίλων και συναδέλφων του.

Λέξεις κλειδιά:

Ένας μη Δικηγόρος για τις εκλογές των Δικηγόρων

Πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί εγώ ασχολούμαι τόσο δυναμικά με τις εκλογές του ΔΣΑ, πως από διαφορετικούς χώρους και επαγγελματικούς και πολιτικούς ακολουθώ και συνδράμω τον Γιάννη στον αγώνα που δίνει, κάποιοι άλλοι θα προσπαθούν να βρουν τα πιθανά οφέλη που θα έχω, τα ανταλλάγματα που μου έχει υποσχεθεί ή κάποια μελλοντική θέση. Εκεί ακριβώς όμως κρύβεται η διαφορετικότητα που έχει για εμένα αυτός ο αγώνας.

Λέξεις κλειδιά:

ΔΣΑ - Ολοκλήρωση στην τριετία 2011-2014 μεγάλων έργων στην Τηλεματική

Δημιουργία Εφαρμογών και Έργων Υποδομής και Βελτίωσης της Καθημερινότητας του Δικηγόρου μέσω των Νέων Τεχνολογιών - E-Justice και Ψηφιακή Δικηγορία

Ο ΔΣΑ και ο Πρόεδρος Γιάννης Αδαμοπουλος και η Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων και Ανάπτυξης Εφαρμογών του ΔΣΑ που συμμετέχω, καταφέραμε και υλοποιήσαμε σημαντικά έργα στον τομέα της Ηλεκτρονικής Δικηγορίας και ολοκληρώσαμε οράματα ετών, όπως:

Οι Προτάσεις μου

Οι συνθήκες δικηγορίας στη χώρα μας, εν γένει απονομής δικαιοσύνης, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι τριτοκοσμικές, τουλάχιστον σε πολλές περιπτώσεις. Τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών όσο και από πλευράς διαδικασιών και λειτουργίας. Πέραν αυτού, τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας έχει υποστεί πολύ μεγάλη φθορά λόγω της στοχοποίησης του από την κεντρική εξουσία, με αστήρικτες και ισοπεδωτικές γενικεύσεις, που ως αποτέλεσμα έχουν να πληγούν επαγγελματικά χιλιάδες δικηγόροι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι, μετά από τόσα χρόνια αγώνα και θυσίας, τελικά είτε αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη δικηγορία είτε παραμένουν σε αυτή αλλά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές τους ανάγκες.

Συνεχίζοντας το άρθρο..Δικηγόρος επιτυχημένη αλλά και μητέρα ταυτόχρονα!

Πριν από 3 χρόνια είχα αποτυπώσει στο άρθρο  Δικηγόρος επιτυχημένη αλλά και μητέρα ταυτόχρονα την εικόνα που μου είχαν μεταφέρει κάποιες φίλες μου συνάδελφοι για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν έχοντας την ιδιότητα της μητέρας δικηγόρου.


Έχοντας ως εφόδιο τις εμπειρίες των συναδέλφων, αλλά και την δική μου ως μητέρας ενός δίχρονου αγοριού, έχω ως προτεραιότητα μου την  προώθηση κάποιων ουσιωδών παροχών στα μέλη του ΔΣΑ, για την ποιοτική αναβάθμιση της δύσκολης καθημερινότητας μας.  Συγκεκριμένα θα πιέσω δραστικά για :

Ο Δικηγόρος


Άρθρο 1 Κώδικα Δικηγόρων: «Ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός. Το λειτούργημα του αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου.». Άρθρο 2: «Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης. Η θέση του είναι θεμελιώδης, ισότιμη, ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της.». Σε μια εποχή όπου η ισοπέδωση θεσμών και αξιών είναι συνήθης, θα πρέπει ως κοινωνία να στραφούμε από την αρχή στην κατανόηση και την αναγνώριση θεμελιωδών θεσμών, αναγκαίων για την προάσπιση του κράτους δικαίου.

Μήνυμα του Ανδρέα Τζουμάνη για τις εκλογές του ΔΣΑ

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι,

Την προηγούμενη τριετία, εν μέσω μίας πρωτοφανούς οικονομικής λαίλαπας για την Χώρα, η οποία έπληξε καίρια όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, οι Δικηγόροι κατορθώσαμε, μεταξύ πολλών άλλων, να διασφαλίσουμε νομοθετικά τις αμοιβές μας, να μην ισχύσει η «αυτοπαρακράτηση» φόρου εισοδήματος (15%), να επανακατοχυρωθούν οι ελάχιστες αμοιβές των εμμίσθων συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα και να μην εκχωρηθεί η εξαγγελθείσα δικαστηριακή ύλη στους συμβολαιογράφους.

Να δούμε και την ανάγκη! Χρειάζεται να βρούμε τη δύναμη να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές ανάκαμψης του κύρους του λειτουργήματος!

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,


Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου ο ΔΣΑ έχει εκλογές. Με τη δική σας ψήφο, τη δική σας δύναμη αποφασίζετε αν τα επόμενα χρόνια εμείς, οι δικηγόροι της Αθήνας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ με Πρόεδρο ξανά τον Γιάννη Αδαμόπουλο ή αν ο Σύλλογός μας θα μπει στον αβέβαιο δρόμο θολών πειραμάτων και των εμπόρων ιδεών του χτες. Να πούμε την αλήθεια: σε περιόδους κρίσης είναι πιθανό να περισσεύει η απαισιοδοξία και η ισοπέδωση.

Να δούμε και την ανάγκη, όμως: χρειάζεται να βρούμε τη δύναμη να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές ανάκαμψης του κύρους του λειτουργήματος, των οικογενειών, της ίδιας της πατρίδας μας. Χάρη στη δική σας υποστήριξη, συμμετέχω ως εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Σχέσεις Δικαστών και Δικηγόρων στη Λειτουργία και στην Απονομή της Δικαιοσύνης

Κάθε φορά που αναφέρομαι  στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην απονομή της, νοιώθω ύψιστη τιμή, γιατί θεωρώ ότι αποτελεί αυτή το οχυρό της Δημοκρατίας και την ελπίδα της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Ταυτόχρονα όμως νοιώθω και ανάμικτα συναισθήματα χαράς και λύπης, αφού γνωρίζοντας ότι κατά το παρελθόν η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα λειτουργούσε υποδειγματικά και κατά γενική ομολογία οι συμπράττοντες λειτουργοί της απολάμβαναν το σεβασμό και την αναγνώριση όχι μόνο μεταξύ των, αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία, διαπιστώνω δυστυχώς ότι στις μέρες μας αυτή πλήττεται σφόδρα και αμφισβητείται έντονα, άλλες φορές δίκαια και άλλες άδικα. Σήμερα λοιπόν θα ήθελα για μία ακόμη φορά να προβώ πραγματικά σε μία κατάθεση ψυχής για ένα χώρο που διακόνησαν αμφότεροι οι γονείς μου ως ανώτατοι δικαστές επί σαράντα περίπου έτη, αλλά κι εγώ ο ίδιος ως δικηγόρος καθημερινά επί είκοσι έξι και πλέον έτη !!!

Φορολογικά παιδιά ενός κατώτερου θεού

Ο ισχυρισμός του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται ηχεί ειρωνικός στους περισσότερους πολίτες που, ενώ το εισόδημά τους μειώνεται, βρίσκονται αντιμέτωποι με περιορισμό του αφορολογήτου ορίου και των εκπιπτόμενων δαπανών, αλλά και με ταυτόχρονη δυσβάστακτη αύξηση των φόρων ακίνητης περιουσίας. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και δη τους μικροεισοδηματίες, ο συνδυασμός των μέτρων αυτών έχει γίνει εξοντωτικός.

Η φορολογική αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών δικαιολογεί, πράγματι, την εντύπωση ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επαύξηση των φορολογικών βαρών της πλειοψηφίας του πληθυσμού – με τους αυταπασχολούμενους να αποτελούν πρώτο στόχο.

Λέξεις κλειδιά:
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου